Oriëntatiejaar helpt business-studenten de juiste keuze te maken
Om studenten te helpen een goede keuze te maken ontwikkelde MBO College Poort een oriëntatiejaar voor alle business-opleidingen samen. Studenten schrijven zich wel in voor een specifieke richting, maar volgen de eerste dertig weken hetzelfde programma. Daarnaast maken ze via oriëntatiemodules kennis met de verschillende uitstroomprofielen van de businessopleidingen.

Het oriëntatiejaar geeft studenten de ruimte om te kijken welke uitstroomrichting hen het beste ligt. Daarvoor worden expertdocenten ingezet. “Een advocaat gespecialiseerd in persoons- en familierecht die dagelijks in de rechtszaal te vinden is, kan precies vertellen wat het beroep inhoudt”, zegt Rogier Muijs, manager Business-opleidingen. ”En wij hebben die in huis.”

Met het oriëntatiejaar kunnen studenten hun studiekeuze een beetje uitstellen. Daarmee vergroten zij de kans dat ze de juiste opleiding kiezen, zegt Muijs. “Pas na dertig weken kies je definitief voor een uitstroomprofiel. Tot die tijd volgt iedereen hetzelfde programma. Je loopt dus geen vertraging op als je van opleiding switcht.”

Een van de oriëntatiemodules speelde zich dit jaar af op het eiland Malta. Studenten van verschillende richtingen organiseerden daar in samenwerking met het International Office van het ROC van Amsterdam - Flevoland een bedrijvenmarkt. Muijs: “Zo’n evenement van twee weken in het buitenland is de ideale manier om met verschillende beroepsaspecten kennis te maken.” Van opleiding wisselen is uiteraard niet verplicht. Sommigen blijven bij hun aanvankelijke keuze. “Het gaat erom dat studenten een weloverwogen keuze maken.”
 

Ander nieuws

Nieuws Jaarmagazine 2024 verschenen Ons jaarmagazine 2024 is verschenen! Hierin blikken we terug op het afgelopen jaar. Een jaar waarin op onze colleges veel aandacht was voor de...
Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws