Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen Europese vakwedstrijd in Litouwen

Medailles voor het ROC van Amsterdam

Rosanne Bos is Europees kampioen geworden bij de Decathlon kokswedstrijd. Samen met haar team maakte ze een gerecht met lamsrack, lasagne van wortel en knol en een aardappelpannenkoek. Ook presenteerden ze twee amuses, gebaseerd op Litouwse klassiekers, maar dan met een eigen twist. Anne Marijke Dijkman Dulkes deed mee aan de driedaagse Strategic Thinking wedstrijd, waarbij ze met haar team een innovatief en duurzaam rebranding concept indienden. Hiermee behaalden ze een zilveren medaille. Ook Simone Rietveld ging naar huis met een zilveren medaille in de categorie Pastry. Ze ontwikkelde met haar teamgenoot een eigen patissier receptuur voor een choux met als hoofdingrediënt kardemom. De bronzen medailles waren voor Dylan van den Brekel en Jesse van Rijsen. Dylan in de categorie Front Office waarbij hij met zijn teamgenoot verschillende cases afwerkte. Jesse won de derde plaats in de categorie Culinary Arts. Met duif als hoofdingrediënt maakte hij met twee teamgenoten een hoofdgerecht en twee aperitieven.

Medailles voor het ROC van Flevoland

Ian Louwers heeft met zijn team het brons veroverd tijdens de Decathlon kokswedstrijd. Hij maakte samen met twee medestudenten het gerecht baked whistlers met porcini paddenstoelen en een hoofdgerecht met lam geflambeerd met cepkeliu cranberry likeur. Beau de Hoog won het brons in de categorie Barista voor haar cappuccino en signature coffee.

De teams

Het team van MBO College Centrum bestond uit: Rosanne Bos (Decathlon kokswedstrijd), Anne Marijke Dijkman Dulkes (Strategic Thinking), Simone Rietveld (Pastry), Dylan van den Brekel (Front Office), Jesse van Rijsen (Culinary Art), Mitchel Bronckhorst (Wine Service), Paris Koeleman (Restaurant Service) en Yara Tjeerkens (Tourist Destination). 

Het team van ROC van Flevoland bestond uit: Ezra Tetteroo (Restaurant Service), Beau de Hoog (Barista), Ian Louwers (Decathlon kokswedstrijd), Kevin Woltheus (Culinary Art), Cheyenne Kerkmeer (Cocktail), Lisa Veldman (Tourist Destination) en Sanne Smet (Front Office).

AEHT blijft voor de studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland een mooi internationaal podium om hun talenten te laten zien. De week in Litouwen was een leerzame en onvergetelijke ervaring.


Bericht2.jpg

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws