Taalfestival op MBO College Lelystad
De afgelopen dagen konden onze studenten deelnemen aan dit meerdaags event. Op meerdere plekken in de stad konden zij workshops volgen met een link naar taal. Dit om ervoor te zorgen dat studenten zich meer met taal gaan bezighouden en om aandacht te vragen voor extra taalondersteuning en laaggeletterdheid.

Bij Omroep Flevoland gaven docente Bertina de Vries en directeur onderwijs Elske Kolner een interview over het Taalfestival. “Taal staat bij ons hoog op de agenda. We zien namelijk dat de laaggeletterdheid onder jongeren toeneemt, zij hebben o.a. moeite met lezen en schrijven. In onze visie mag je niet belemmerd worden door taal en willen wij onze studenten de kans geven zich maximaal te ontwikkelen”, aldus Elske Kolner. Bekijk het volledige interview op Omroep Flevoland hier terug.

Docente en organisator Bertina de Vries kijkt er positief op terug. Zij heeft het festival opgezet om studenten te laten ervaren hoe leuk het is om met taal bezig te zijn. Ze vertelt: “Op Prinsjesdag gingen de studenten debatteren in de raadzaal van Gemeente Lelystad over de miljoenennota. Ze vormde politieke partijen om te leren hoe je iets verwoordt en hoe je een standpunt verdedigt.” Onze studenten zijn hiermee een mooie en professionele ervaring rijker.

Ook waren er creatieve workshops georganiseerd waaronder poëzie, podcasts, graffiti en fotografie. Het evenement viel samen met de Boekenweek voor jongeren van Stichting CPNB en Lezerscommunity Hebban.nl. Als kers op de taart kregen alle eerstejaars studenten een gratis bibliotheekpas in samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek. Aan student Angie, lid van de Studentenraad Lelystad, werd de eerste pas overhandigd.

We bedanken alle medewerkers, studenten en betrokkenen waaronder Jongerencentrum SPOT! Lelystad en Segway scholentour voor hun inzet, en het mogelijk maken van het festival. We kijken er met veel plezier op terug!
 

Ander nieuws

Nieuws STAP-subsidie is gestopt Het kabinet heeft besloten de STAP-subsidie stop te zetten. De subsidie van € 1.000 was bedoeld voor om- of bijscholing. Op 15 november kon je...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen Europese vakwedstrijd in Litouwen Bij de internationale vakwedstrijden van de 'Association Européenne des Écoles d'Hotellerie et de Tourisme' (AEHT) in Vilnius, Litouwen... MBO College Centrum
Nieuws Oriëntatiejaar helpt business-studenten de juiste keuze te maken Wat houdt een juridische opleiding op mbo-niveau in? Wat doet een Marketing & Communicatie specialist of een Office & Management specialist...
Bekijk al het nieuws