Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals
De studenten Wessel de Wolf en Lauand Mohammed van MBO College Airport mogen zich de beste vliegtuigtechnici van Nederland noemen. Studente Paris Koeleman, MBO College Centrum, mocht een gouden medaille in ontvangst nemen in de categorie Gastvrouw. Student Jirki Hendricks, van MBO College Westpoort, behaalde voor de tweede keer op rij de eerste plaats in de categorie CNC-frezer. Daphne Westland, van MBO College Airport, werd beste stewardess van Nederland.

Naast vier gouden medailles namen studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland ook vier zilveren en vier bronzen medailles in ontvangst. De afgelopen dagen vonden in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch de finales van dé vakwedstrijden voor mbo’ers plaats, genaamd Skills The Finals. 

Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland kwalificeerden zich voor de finale en streden om de nationale titel. Tijdens de finale voerden de studenten opdrachten uit in hun vakgebied, die vervolgens werden beoordeeld door experts uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Variërend van aankomende koks, schoonheidsspecialisten, CNC-frezer, hotelreceptionisten tot aan kapper. "Het was een leuke ervaring om mee te mogen doen, maar ook spannend omdat we niet wisten wat we konden verwachten. We zijn ontzettend trots op onze podiumplek!", aldus winnaars Wessel en Lauand.

Zilveren en bronzen medailles

Naast de vier gouden medailles mochten de studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland ook vier zilveren en vier bronzen medailles in ontvangst nemen. Student Alek Anatoliev van MBO College Hilversum mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen op het onderdeel Doktersassistent. Studente Kimberley Vos van MBO College Lelystad won zilver in de categorie Stewardess. Studente Amy Hortensius van MBO College Amstelland behaalde zilver in de categorie Onderwijsassistent. Ook nam en Rosanne in de categorie Kok een zilveren medaille in ontvangst. De bronzen medailles gingen naar studente Sanne Klappe van MBO College Poort in de categorie Verkoopspecialist, Ezra Tetteroo in de categorie Gastheer en studente Elisa Vriendjes in de categorie Patissier.

Over Skills The Finals

De afgelopen maanden gingen honderden mbo’ers de Skills-competitie met elkaar aan in diverse vakrichtingen. Uiteindelijk kwalificeerden de beste talenten, waaronder dus vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland, zich voor Skills The Finals. Skills The Finals vond dit jaar plaats in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Het ROC van Amsterdam - Flevoland is uitgekozen om volgend jaar als partnerschool het evenement mede te organiseren in Amsterdam.
 

Ander nieuws

Nieuws Jaarmagazine 2024 verschenen Ons jaarmagazine 2024 is verschenen! Hierin blikken we terug op het afgelopen jaar. Een jaar waarin op onze colleges veel aandacht was voor de...
Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws