ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day

Girls' Day is een initiatief dat jonge vrouwen aanmoedigt om de mogelijkheden en kansen in de technische wereld te ontdekken. Tijdens dit evenement werden de deelnemers een dag lang ondergedompeld in de wereld van technologie, innovatie en creativiteit.

Dag vol technische ontdekkingen
Het evenement begon met drie bussen die vanuit diverse locaties in Flevoland vertrokken, elk gevuld met zestig leerlingen van verschillende middelbare scholen. Ze bezochten tien verschillende bedrijven waaronder de roc-locaties in Almere en Lelystad, werden de deelnemers ondergedompeld in een dag vol technologische ontdekkingen en creatieve activiteiten.

DSC08287-1.png
Activiteiten
Een van de hoogtepunten van Girls' Day was de bezoeken aan tien verschillende bedrijven, waar leerlingen de kans kregen om te zien hoe technologie in de praktijk wordt toegepast. Daarnaast waren er op de roc-locaties in Almere en Lelystad diverse activiteiten, georganiseerd door de opleidingen Bouw, Elektriciteitstechniek en Metaalbewerking.

De meisjes kregen de kans om deel om vogelhuisjes van metaal te maken en een VR-workshop over veiligheid te volgen. Deze activiteiten zijn speciaal ontworpen om de interesse van de toekomstige vrouwelijke technici in techniek te prikkelen en hen te laten zien welke mogelijkheden er zijn binnen deze branche.

DSC08177-1.pngGendergelijkheid en het stimuleren van talent
“Het is belangrijk om genderongelijkheid in de technische sector aan te pakken en meisjes te laten zien dat zij net zo capabel zijn als jongens om een carrière in de techniek na te streven. We hopen dat Girls' Day de deelnemers inspireert en motiveert om hun passie voor technologie te ontdekken en te ontwikkelen", aldus Inge Zoeter, docent en organisator.

Het evenement draagt niet alleen bij aan het vergroten van de diversiteit in de technische sector, maar ook aan het stimuleren van de talenten van de toekomstige generatie vrouwelijke technici.

DSC08255-1.png

Ander nieuws

Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Nieuws Bert Beun nieuw lid Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland Bert Beun treedt per 1 februari 2024 toe tot de Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland, als lid van de Raad van Toezicht en...
Bekijk al het nieuws