Team Midden Ambassadeursteam mbo 2024
Team Midden is het komende jaar Ambassadeursteam mbo 2024. Met hun gouden idee wisten ze het publiek in de zaal en de kijkers thuis te overtuigen en wonnen ze de titel in een echte strijd tegen Team Noord en Team Zuid. Bij de pitch op het Ambassadeursgala lieten de teams geen tactiek onbenut om het publiek en de kijkers thuis te overtuigen.
 
Mbo-label
Caeley Koster is student Onderwijsassistent bij MBO College Almere en is namens ROC van Flevoland mbo-ambassadeur van Team Midden: “Het mbo is overal, maar is lang niet altijd zichtbaar. Dit terwijl onze maatschappij voor zestig procent op mbo’ers draait. Dat gaan wij veranderen! Als team hebben we een label ontwikkeld dat op de etiketten van producten kan komen en zichtbaar is bij diensten waar mbo'ers hun handen voor uitsteken. Denk aan zichtbaarheid bij producten in de supermarkt, of op de bon van een restaurant. Op een website komt het verhaal achter het label tot leven en wordt het belang van het mbo benadrukt bij de samenleving!”
 
Teamgevoel
Dat juist hun team de award in de wacht sleepte, heeft volgens Caeley mede te maken met de compactheid van de groep. “Als Team Midden zijn we met zijn zessen en daarmee het kleinste team. We schakelen snel, hakken vlot knopen door. Vanaf het begin was er een teamgevoel. Iedereen stond dan ook meteen achter het idee om een mbo-label te maken.” 
 
Ervaring
Dat de studenten een hele ervaring rijker zijn is wel duidelijk. Caeley: “Ik vond het een leuke ervaring en heb er écht van genoten om samen met mijn team naar het gala toe te werken. ⁠Het gala was een avond om nooit te vergeten! Ik ben echt zo trots op hoe wij als team de winst mee naar huis hebben mogen nemen. Ik heb er echt geen woorden voor.”

Met de winst is Team Midden er nog niet. Het is nu tijd om na te denken over de uitvoering van het plan. Caeley: “We zullen de aankomende periode veel meetings hebben om ons idee verder uit te werken. Daarnaast gaan we ook veel netwerken, zodat we ons Mbo-label straks zoveel mogelijk gaan terugzien in de maatschappij.”
 
Het Ambassadeursgala mbo
Het Ambassadeursgala mbo is een jaarlijks evenement waarin het mbo in de volle breedte gevierd wordt. Het Dit is mbo Ambassadeursgala is een initiatief van de MBO Raad, met een bijdrage van SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO.
 

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws