Nieuw samenwerkingsverband pakt personeelstekort in bouw- en infrasector aan
MBO College Hilversum en MBO College Westpoort, beiden onderdeel van het ROC van Amsterdam, bundelen hun krachten met Karackter om innovatieve opleidingsmogelijkheden te bieden en zo tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar gespecialiseerd personeel in de bouwkunde en Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW). In een tijd waarin de arbeidsmarkt schreeuwt om bekwame professionals in de bouwkunde en GWW, is het de doelstelling van de partners om gezamenlijk mensen op te leiden op niveau 4 richting Bouwkunde en GWW. 

Afgestemd op de vraag

Kandidaten volgen een erkende mbo niveau 4-opleiding, waarbij de opleiding is afgestemd op de doelgroep en de vraag vanuit het bedrijfsleven. De werknemers zijn in dienst van Karackter en volgen tegelijkertijd een BBL-opleiding niveau 4 Bouwkunde/GWW. Karackter zorgt voor een leerwerkplek, terwijl de mbo-colleges de opleiding verzorgen die normaliter twee jaar duurt. De kandidaten krijgen begeleiding en onderwijs op maat vanuit de mbo-colleges. Karackter zorgt een coachingstraject en scholing op het gebied van werknemersvaardigheden.

Leren en werken

Gedurende de opleiding werken kandidaten vier dagen per week bij het leerbedrijf en brengen ze één dag per week door op school. Het onderwijs voor Bouwkunde vindt plaats in Hilversum, terwijl het onderwijs voor GWW plaatsvindt in Amsterdam/Diemen.

Gemotiveerde kandidaten

Karackter onderscheidt zich door zich voornamelijk te richten op de motivatie van de kandidaat tijdens het selectieproces. Naast het controleren van het opleidingsniveau door de mbo-colleges, ligt de nadruk sterk op het beoordelen van de motivatie van de kandidaat. Op deze manier zorgt Karackter ervoor dat de geselecteerde kandidaat niet alleen voldoet aan de gestelde richtlijnen, maar ook een sterke intrinsieke motivatie heeft om succesvol deel te nemen aan het programma.
 

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws