Mijn gevoelens uit ik door creatief bezig te zijn✨

Sharona van der Waarden (25) volgt de opleiding Allround Mediamaker niveau 3. Ze zit in het tweede leerjaar.

Wat leer je op de opleiding Allround MediaMaker? 👩💻

Naast de basisvakken Nederlands, Engels, Burgerschap en Rekenen, krijgen we ook veel praktijkvakken zoals Typografie, Fotografie, Project, Webtechniek, Webdesign, Grafische Tools en Tekenen. Ik werk veel in de Adobe programma’s Photoshop, InDesign en Illustrator. Ik leer hoe ik verschillende lettertypes op de juiste manier kan toepassen en hoe ik posters, flyers, logo’s en nog veel meer kan opmaken. Ook leren we een eigen website te bouwen waarop we al ons eigen werk zetten (Portfolio website).

Wat vind je het leukste aan je opleiding? 😍

Het leukste vind ik dat ik veel verschillende dingen maak en het heel afwisselend is. Maar wat ik nog veel leuker vind, is dat ik in een heel leuke klas zit. Onderling stellen we veel vragen aan elkaar en we helpen elkaar waar dat kan. Ik heb hiervoor altijd in klassen gezeten waarin ik mij niet prettig voelde. Nu we online les krijgen mis ik wel de gezelligheid. Dan heb je eindelijk een leuke klas en zitten we allemaal los van elkaar thuis en spreek je elkaar minder..

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik zelf een creatief persoon ben. Mijn gevoelens uit ik door creatief bezig te zijn. Voordat ik deze opleiding deed, mocht ik een poster maken voor een eetcafé voor iemand die daar kwam optreden. De poster werd meteen opgehangen bij de ingang. Dat vond ik super leuk, dus daarom ben ik deze opleiding gaan volgen.

Hoe heb je je opleiding gekozen? 🤔

Ik heb rondgekeken op internet naar opleidingen die mij leuk leken. Daarna heb ik goed de min- en pluspunten afgewogen. En heb voor mijn vorige opleidingen een studiekeuzetest gedaan.

Heb je ook open dagen bezocht? Wat vond je daarvan? 😇

Ja, ik heb een open dag bezocht en ik voelde mij op MBO College Noord gelijk heel prettig, ik voelde mij gelijk thuis. Ik kon mijn verhalen kwijt bij de docenten en doordat ik wat extra zorg nodig had in het eerste jaar heb ik ook gelijk met iemand van het LEC (Loopbaan Expertise Centrum) gesproken over wat ze konden betekenen. Voor mij was de keuze dan ook snel gemaakt. Dit wordt mijn nieuwe opleiding en school!

Heb je nog tips voor studiekiezers? 👌

Mijn tip is vooral: luister naar je eigen gevoel, alleen jij kan beslissen wat je voor studie wilt volgen. Laat anderen dit niet voor je bepalen. Kijk rond tijdens open dagen op verschillende scholen en maak daaruit de keuze waarbij jij denkt: “Hier wil ik straks wel drie of vier jaar rondlopen”.­­

» Weet jij nog niet welke opleiding bij jou past? Doe een studiekeuzetest!

Meer lezen?

Bekijk alle blogs