Ik houd van reizen en leer graag nieuwe talen 🌍

Quinten (18) zit in het eerste jaar van de opleiding Manager Travel & Hospitality. Deze opleiding is onderdeel van SCALA, een samenwerking tussen het ROC van Flevoland (MBO College Lelystad) en het ROC van Amsterdam (MBO College Airport), gericht op Lelystad Airport en Schiphol. Quinten volgt zijn lessen op MBO College Lelystad.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? βœˆοΈ

“Ik heb voor de opleiding Manager Travel & Hospitality gekozen, omdat ik van (buitenlandse) reizen houd en het leuk vind om nieuwe talen te leren. Ook wil ik graag in de toerisme gaan werken. Tijdens de opleiding ontwikkel je jezelf enorm en krijg je veel verschillende vakken. Je krijgt bijvoorbeeld topografie en leert hiermee niet alleen waar alle hoofdsteden liggen, maar ook hoe de toerisme in andere landen is. Verder leer je vreemde talen, zoals Duits en Spaans, en je leert hoe je gasten ontvangt, hen van de juiste informatie voorziet en hoe je klachten afhandelt.”

Welke onderdelen van de opleiding vind je het leukst?🌍

“Ik kijk vooral uit naar de praktijklessen. Wij hebben nu vanwege corona nog niet veel praktijklessen gehad, maar dat komt straks hopelijk weer op gang. En we gaan natuurlijk op stage! Ik ga straks acht weken bij Landal GreenParks in de horeca stagelopen. Het leukste vak vind ik topografie, daar heb ik ook het meest van geleerd tot nu toe. Ik vind het heel leuk om de verschillende landen in Europa en daarbuiten te leren kennen, en om erachter te komen welke verschillende culturen er zijn.”

Hoe ziet een gemiddelde schooldag eruit? πŸ‘¨‍πŸ’»

“Momenteel zijn veel lessen online en zit ik veel achter mijn laptop. Gelukkig hebben we weer twee dagen in de week les op school, daar ben ik echt blij mee. We hebben dan les in de nieuwe praktijklokalen van SCALA.”

Je komt net van het vmbo. Wat vond je van de overgang naar het mbo? πŸ’ͺ 

“Op het mbo heb je aan de ene kant meer vrijheid en aan de andere kant wordt er ook meer zelfstandigheid verwacht: je bent wat meer op jezelf aangewezen. Je krijgt natuurlijk alsnog wel hulp van docenten, maar je krijgt meer verantwoordelijkheden. Zelf vond ik het echt wel even wennen, maar het is wel een goede stap naar zelfstandigheid.”

»  Lees meer over de opleiding Manager Travel & Hospitality

Meer lezen?

Toerisme & Recreatie Ik wil in het buitenland stage lopen 😎 Ik wil in het buitenland stage lopen 😎
Bekijk alle blogs