Breed basisjaar zorgopleidingen


Wil jij graag in de zorg aan het werk, maar weet je nog niet goed met welke doelgroep? Wanneer je bij MBO College Lelystad kiest voor een opleiding Maatschappelijke Zorg (niveau 3/4), Verzorgende IG (niveau 3) of Beautyprofessional in de Zorg (niveau 3), geven wij je de kans om in het eerste jaar kennis te maken met de verschillende onderdelen van de genoemde opleidingen. Deze opleidingen lijken namelijk op veel gebieden erg op elkaar. Vooral in de basis zijn er veel overeenkomsten in de zaken die je gaat leren en moet kennen.

Uit ervaring weten we dat de overeenkomsten tussen deze opleidingen voor veel studenten reden is om tussendoor van opleiding te switchen. Daarom kiezen we ervoor om de genoemde opleidingen samen in één centraal basisjaar te laten starten. Na dit basisjaar hoef je dus pas een definitieve keuze te maken! 

 Dit zijn de Breed basisjaar-opleidingen waaruit je kunt kiezen:

Begeleider Specifieke Doelgroepen

verzorgingJij staat klaar voor mensen die blijvend of langdurig ziek zijn, lichamelijk of geestelijk. Je kunt mensen van verschillende leeftijden begeleiden en kunt op verschillende werkplekken terechtkomen. Bijvoorbeeld in een verpleeghuis, op een sociale werkplaats of in een psychiatrische kliniek. Je begeleidt mensen bij het herstellen van een ziekte of je helpt ze om te leren omgaan met hun ziekte. Het doel is dat ze zo zelfstandig mogelijk hun leven kunnen leiden. Jij geeft advies en je helpt bij dagelijkse bezigheden. Bijvoorbeeld helpen wassen of het bestellen van medicijnen.

» Meer info en aanmelden

Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen

VerzorgingSta jij altijd klaar voor mensen met problemen? Met de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen maak je er je beroep van. Als persoonlijk begeleider voel jij je betrokken bij mensen. Vooral bij de zwakkeren in onze samenleving. Je doet uitvoerend werk, maar je hebt ook coördinerende taken. Je houdt rekening met de wensen, achtergrond en cultuur van de mensen die jij begeleidt. Daarbij kijk je hoe je het beste resultaat kunt bereiken: met motiveren, enthousiasmeren, coachen, ondersteunen, activeren of verzorgen.

» Meer info en aanmelden

Beautyprofessional in de Zorg

VerzorgingVind jij het leuk om andere mensen te helpen er zo goed mogelijk uit te zien? En vind je het fijn om andere mensen te kunnen helpen?

Als beautyprofessional in de zorg maak je deel uit van het zorgteam en werk je op basis van een zorgplan. Je biedt passende zorg en ondersteuning aan cliënten bij het wassen, aankleden, eten en drinken. Maar je kunt ook een schoonheids- of voetbehandeling verzorgen.

» Meer info en aanmelden 

Verzorgende IG

VerzorgingHelp jij graag anderen met dingen die zij zelf niet (meer) kunnen? Dan is de opleiding Verzorgende IG een goed startpunt. IG betekent Individuele Gezondheidszorg. Het persoonlijke contact is erg belangrijk: als verzorgende luister en praat je veel met de mensen voor zie je zorgt. Vaak zijn dat patiënten met langdurige gezondheidsproblemen. Bijvoorbeeld ouderen en psychiatrische patiënten. Maar je kunt ook terecht in de kraamzorg en met baby’s werken. Meestal verzorg je mensen in hun eigen omgeving. Jij helpt ze met wassen, aankleden en eten. Maar je voert ook verpleegtechnische handelingen uit.

» Meer info en aanmelden