Aanmelding & toelating

Wat leuk dat je overweegt om een studie bij ons te gaan volgen! Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je je aanmeldt. Op deze pagina zetten we dit voor jou op een rij.

Iedereen is welkom

Met ingang van het schooljaar 2018-2019 geldt de nieuwe wet Toelatingsrecht. Dit betekent dat als je een diploma hebt van de middelbare school je welkom bent op een van onze mbo-opleidingen. Jouw vooropleiding bepaalt op welk niveau je je kunt inschrijven. Voor sommige opleidingen gelden daarnaast aanvullende eisen. Bijvoorbeeld wanneer je een sport- of dansopleiding wilt volgen. Heb je nog geen diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar 4? Dan start je in een Entree-opleiding.Meld je snel aan!

Het kan zijn dat de opleiding die jij kiest maar een beperkt aantal plaatsen heeft. Het is dan extra belangrijk dat jij je tijdig aanmeldt. Meestal plaatsen we namelijk op volgorde van aanmelding. Meld je in ieder geval uiterlijk op 1 april 2018 aan. Dit is ook belangrijk zodat je mee kunt doen aan de (verplichte) kennismakingsactiviteiten van jouw nieuwe opleiding.

Bekijk onderstaand filmpje om meer te weten te komen over hoe je je kunt aanmelden voor een van onze opleidingen.

 

Na je aanmelding

Na je aanmelding maken we graag snel kennis met je! De kennismakingsactiviteiten worden meestal op vaste momenten in het jaar gepland. Meld je daarom in ieder geval uiterlijk op 1 april 2018 aan. Zo snel mogelijk na je aanmelding laten we je weten wanneer deze kennismakingsactiviteiten plaatsvinden. De kennismaking verschilt per opleiding. We houden rekening met jouw voorkennis en ervaring. De kennismakingsactiviteiten zijn meestal verplicht. We willen je namelijk graag zo goed mogelijk informeren en begeleiden voordat je je definitieve opleiding kiest.

Studiekeuzeadvies

Na aanmelding en kennismaking geven we je een studiekeuzeadvies. Wij laten je weten of we denken dat de gekozen opleiding goed bij je past. Ook geven we het aan als we denken dat een andere opleiding beter bij jou aansluit. We helpen je natuurlijk graag om zo snel mogelijk bij de juiste opleiding te komen. 

Toelating en start van de opleiding

Binnen zes weken (uitgezonderd schoolvakanties) na de kennismakingsactiviteiten hoor je of je kunt starten met de opleiding van jouw keuze. Zo weet je snel waar je aan toe bent. We hopen je terug te zien bij een van onze opleidingen! Klik hier voor een overzicht van onze mbo-opleidingen. Wij wensen je alvast veel studieplezier toe!

Meer weten over waar je als aankomend student op moet letten wanneer je je aanmeldt? Bekijk dan hieronder het filmpje van de Rijksoverheid over de nieuwe wet Toelatingsrecht.

Bron: rijksoverheid.nl