Wil jij leren door te doen?

Van havo naar mbo. Dan door naar hbo of arbeidsmarkt!

Heb jij je havo/vwo-diploma behaald? Of zit je in havo 4 en wil je liever overstappen naar het mbo? Dat kan! Je kunt via het mbo ook versneld doorstromen naar het hbo. We bieden twee trajecten aan die voor havisten interessant zijn. 

Met een mbo-opleiding heb je heel wat voordelen! Zo doe je door de praktijklessen en stages veel ervaring op en ontdek je of het vak waarvoor je wordt opgeleid bij je past. Deze ervaring geeft je op het hbo vaak een voorsprong op havisten. Ook heb je een vakdiploma waarmee je direct aan het werk kan.

Waarom van havo naar mbo?

  • Dankzij de praktijk- en theorielessen op het mbo doe je als mbo-student veel ervaring op, dit geeft je op het hbo vaak een voorsprong op havisten. 
  • Je loopt stage en komt in aanraking met het bedrijfsleven.
  • Door de praktijkervaring die je opdoet, ontdek je of een richting echt bij je past.
  • Na het doorlopen van het mbo heb je een vakdiploma op zak waarmee je al kan gaan werken. Dit geldt niet voor de havo.

Trajecten voor havisten

De volgende trajecten kun je als havist doen:

Niveau 4-opleidingen

Met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of een havo/vwo-diploma kun je starten met niveau 4-opleiding. Deze opleidingen duren meestal drie of vier jaar. Soms is een versnelde variant ook nog mogelijk. Tijdens de kennismaking wordt er gekeken naar je vooropleiding, studieresultaten en (werk)ervaring.
» Bekijk hier alle niveau 4-opleidingen

Flex-opleidingen

Met een flex-opleiding kun je versneld doorstromen naar het hbo. We passen het tempo aan naar jouw wensen en behoeften. Een flex-opleiding vergt vaak wel extra inzet en motivatie. Tijdens de kennismaking wordt er gekeken naar je vooropleiding, studieresultaten en (werk)ervaring.
» Ga naar flex-opleidingen

Skillshavo

Met deze praktijkgerichte havo start je met een mbo 4-opleiding. Daarnaast volg je één of meer keuzedelen op havo-niveau. De havo-vakken volg je met een aantal andere ambitieuze studenten. Deze praktijkgerichte havo wordt gegeven bij MBO College Almere.
» Ga naar Skillshavo
 

 

Interviews met studenten

Wil je meer weten over doorstroom naar het hbo, onze skillshavo of de overstap van havo naar mbo? Lees meer in de interviews met onze studenten.

Informatiecentrum

Heb je vragen over één van de trajecten, opleidingen of over het doorstromen van havo naar mbo? Neem dan contact op met ons Informatiecentrum. Zij helpen je graag.

Telefoon: 0900 0918
E-mail: informatiecentrum@rocvf.nl
» Meer informatie