Cyber security

Bescherm jij organisaties tegen cybercrime?

Bescherm jij organisaties tegen cybercrime?

Techniek is overal om ons heen. We zijn via het internet allemaal met elkaar verbonden, we communiceren mobiel en we betalen digitaal. Informatietechnologie maakt ons het leven dus vaak gemakkelijker. Maar er is ook een andere kant. Onze afhankelijkheid van techniek maakt ons kwetsbaar voor aanvallen van cybercriminelen. 

Cybercriminelen

Cybercriminelen zijn vaak uit op geld en gebruiken ICT om het te krijgen. Niet alleen via het internet maar ook door mobiele telefoons en bankpassen te manipuleren. Criminelen maken slim gebruik van software en hardware om hun doelen te bereiken. Via phishing- en malwaremails maken zij mensen en organisaties geld afhandig. Of hackers stelen gegevens van bedrijven om hen geld af te persen. En soms willen zij vooral schade toebrengen door de gestolen data op internet te zetten. 
Lees verder

Kies voor Cyber Security

Het antwoord op cyber crime is Cyber Security. Je ontwerpt en organiseert technische beveiliging zodat netwerken, computers, programma’s en data zijn beschermd tegen aanvallen van hackers. Een essentieel onderdeel van elke digitale dienstverlening. Daarom maakt Cyber Security standaard onderdeel uit van ICT-opleidingen van het ROC van Flevoland. In het 2e en 3e jaar kan je kiezen voor het keuzedeel Cyber Security. Als je deze succesvol afrondt mag jij je officieel Cyber Security Specialist noemen.
 
Lees verder

Leer het in de grootste bedrijven

De overheid en het bedrijfsleven staan te trappelen om goede Cyber Security Specialisten. Daarom werkt het ROC van Flevoland intensief samen met grote organisaties zoals SLTN, KPN en Hewlett Packet Enterprise. Deze bedrijven brengen kennis, deskundigheid én docenten. Zo leer je het vak niet alleen in theorie maar ook in de praktijk. Daardoor is de kans op werk voor ICT-beheerders met een security specialisatie uitstekend.
Lees verder
Hier vind je een overzicht van de ICT-opleidingen bij het ROC van Flevoland.
Lees verder

» Nieuwsbrief #7 Cyber Security Centre MRA
» Nieuwsbrief #6 Cyber Security Centre MRA
» Nieuwsbrief #5 Cyber Security Centre MRA
» Nieuwsbrief #4 Cyber Security Centre MRA
» Nieuwsbrief #3 Cyber Security Centre MRA
» Nieuwsbrief #2 Cyber Security Centre MRA