Donja vertelt

Donja vertelt over haar opleiding en over haar studiekeuze.
Welke opleiding doe je?

“Ik ben eerstejaars student van de opleiding Steward / Stewardess. Dit is een opleiding op niveau 4. Ik studeer aan het MBO College Lelystad”
 

Wat vind je het leukst aan je studie? 

"Ik vind de variatie in deze opleiding het leukst. Je volgt verschillende vakken, zoals bijvoorbeeld passage en cabine. Bij het vak passage leer je alles over het beroep grondstewardess en bij het vak cabine leer je hoe het is om als cabinepersoneel in een vliegtuig te werken. Dit zijn echt twee verschillende banen. Bij de opleiding Steward / Stewardess ontvang je twee diploma´s, één 'cabine-diploma' en één 'passage-diploma'.  Dat vind ik een groot voordeel van deze studie."  
 

Vond je het moeilijk om een studie te kiezen? 

"In het begin vond ik het wel lastig om een keuze te maken. Maar ik ben vrij praktisch ingesteld en ik wil niet de hele tijd met mijn neus in de boeken zitten. Leren door te doen, dat spreekt mij aan. Een vriendin van mij en de vriend van mijn zus volgden de studie al. Dankzij hun werd ik enthousiast en kreeg ik een goed beeld van de opleiding." 
 

Wat heb jij gedaan om tot je studiekeuze te komen? 

"Om mij te oriënteren ben ik naar de open dag geweest. Daar kreeg ik antwoord op al mijn vragen die ik had en kon je met studenten en docenten praten. Ook vond ik het interessant om de studieboeken in te zien en de uniformen te bekijken. Na de open dag heb ik mijn keuze gemaakt. Ik twijfelde heel erg tussen Deltion College en ROC van Flevoland, de reistijd heeft uiteindelijk de doorslag gegeven."
  

Heb je tips voor leerlingen die nu bezig zijn met het kiezen van een studie?

"Kies echt waarvan je denkt dat je er plezier in hebt, een studiekeuze is bepalend voor je toekomst en daar moet je goed over nadenken, dat is echt belangrijk. Daarnaast is het bezoeken van een open dag ook  nuttig. Zo voel je echt de sfeer van de school en kan je met studenten en docenten praten."  
 


Donja maakt deel uit van het Try-Out team van het ROC van Flevoland.