Emma vertelt

Emma vertelt over haar opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener aan het MBO College Almere.

Welke studie doe je?

"Ik volg de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener aan het MBO College Almere. Ik ben, omdat ik de studie Pedagogisch Medewerker al had afgerond, in het tweede jaar ingestroomd. In totaal duurt deze opleiding drie jaar."

Wat vind je het leukst aan je studie? 

"Dat je met veel verschillende mensen werkt. Ik vind het een uitdaging om mensen uit diverse doelgroepen te helpen. Mijn stage vond ik ook erg leuk. Ik heb stage gelopen bij Dynamo in Amsterdam. Ik heb daar veel geleerd en veel nieuwe mensen leren kennen." 

Vond je het moeilijk om een studie te kiezen?

"Ja, ik vond het best moeilijk om een opleiding te kiezen. Ik was 15 jaar toen ik klaar was met de middelbare school en moest kiezen. Ik heb toen voor de studie Pedagogisch Medewerker gekozen. Achteraf gezien paste deze opleiding niet helemaal bij mij. Ik zit veel meer op mijn plek bij mijn huidige studie Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening."


Hoe maakte jij je studiekeuze?

"Ik heb veel op internet opgezocht en ik heb verschillende open dagen bezocht. Daarnaast ben ik ook in gesprek gegaan met mensen van school. Mijn mentor van mijn middelbare school heeft tips gegeven en mij geholpen. Ik heb ook de websites van de verschillende scholen bekeken en een studiekeuzetest gemaakt. De studiekeuzetest geeft je een goed beeld wat de verschillende studierichtingen zijn. Het is een goede eerste stap."


Tips voor studiekiezers?

"Bezoek vooral veel open dagen. Daar kan je vragen stellen aan studenten en docenten en de sfeer van een school echt proeven."