Faraz vertelt

Faraz vertelt over haar opleiding Doktersassistent bij MBO College Lelystad.
Welke opleiding doe je?

“Ik zit in het eerste jaar van de opleiding Doktersassistent (niveau 4) op MBO College Lelystad.”
 

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

“Om eerlijk te zijn vond ik het lastig om een keuze te maken. Ik heb altijd iets in de medische richting willen doen. Toen ben ik gaan kijken welke opleidingen er op dat gebied waren. Ik kom zelf uit Almere en daar kun je geen opleiding in de richting van Doktersassistent volgen. Lelystad was de dichtstbijzijnde optie. Hulpverlenen past heel goed bij mij, dus toen ik deze opleiding zag, wist ik dat het dit moest worden.”
 

Wat heb je gedaan om tot je keuze te komen?

“Ik twijfelde tussen twee opleidingen. Eerst heb ik een studiekeuzetest op de website gedaan. Daar kwamen de opleidingen Doktersassistent en Apothekersassistent uit. Ik wilde echt bezig zijn met hulpverlenen en daarom koos ik voor Doktersassistent.”
 

Liep je ergens tegenaan in je keuzeproces?

“Ik kwam van de middelbare school af, van havo 4. Dit was wat te zwaar voor mij en daarom werd mij aangeraden om een mbo-opleiding te gaan volgen. De overstap van de middelbare school naar het mbo was soms wat lastig, maar het is vooral ook een kwestie van wennen.”
 

Heb je tips voor leerlingen die nu een opleiding gaan kiezen?

“Je moet wel een beetje weten wat voor richting je op wilt. Mocht je dat niet weten, maak dan vooral de studiekeuzetest en bekijk alle opleidingen die op de site staan: wat houdt de studie in en waar kun je later gaan werken? Bezoek ook een of meerdere open dagen.”
 

Wat vind je het leukst aan de opleiding?

“De combinatie tussen praktijk en theorie. Ik kwam van de havo en daar kreeg je alleen theorie. Nu loop ik stage en doe daardoor gelijk al ervaring op.”