Floortje vertelt

Floortje vertelt over haar opleiding Mbo-Verpleegkundige niveau 4 en haar toekomstplannen.

Welke opleiding doe je?

“Ik volg de opleiding Mbo-Verpleegkundige niveau 4 en zit nu in mijn laatste jaar. Als het goed is heb ik straks mijn diploma gehaald.”

Heb je altijd al in de zorg willen werken?
“Nee, eigenlijk niet. Ik heb eerst de havo gedaan, maar niet afgerond. Toen ben ik mij gaan verdiepen in verschillende opleidingen en Verpleegkunde sprak mij het meest aan. Mijn moeder werkt met gehandicapten en dat inspireerde mij om ook met mensen te werken. Verpleegkunde past echt bij mij. Ik kan niets anders bij mij voorstellen.”

 

Wat maakt werken in de zorg zo leuk?
“Werken met mensen is het leukste wat er is. Je bent continu bezig met nadenken, klinisch redeneren en aan het uitvogelen wat er aan de hand is. Als verpleegkundige krijg je enorm veel verantwoordelijkheid. Met de opleiding Verpleegkunde kun je heel veel kanten op.”

 

Wat wil je na je opleiding doen?
“Ik heb een contract getekend bij het Onze Lieve Vrouwengasthuis en ga als verpleegkundige op de Cardiothoracale Chirurgie werken. Dit is een afdeling waar onder andere operaties aan het hart worden uitgevoerd. Ik heb gesolliciteerd op een openstaande vacature en heb ook al een dag proef gedraaid. Op 1 augustus mag ik al beginnen met werken voor 36 uur in de week. Er zijn veel mensen in de zorg nodig en dat merk je. Ik heb na mijn sollicitatie meerdere aanbiedingen gekregen. ” 

 

Waarom heb je ervoor gekozen om op de Cardiothoracale Chirurgie te werken?
“Ik heb altijd al op een cardio-afdeling willen werken, omdat de anatomie en de ziektebeelden heel interessant vind. Ook qua zorg is het lichamelijk niet heel zwaar en moet je er vooral veel bij nadenken. Dat het op zo’n afdeling ook wel eens mis kan gaan maakt het juist heel interessant. In het begin wist ik niet hoe ik in deze situaties moest handelen, maar nu hoort dat erbij. Ik bent nu zelfverzekerd genoeg om daarmee om te gaan.”

 

Wat zal je het meest bijblijven na je opleiding?
“Ik heb laatst mijn eerste reanimatie meegemaakt op stage en dat was heftig. Door veel te praten kun je dat ook weer loslaten. Ook in de klas krijg je de ruimte om erover te praten. Dan evalueer je met je klasgenoten wat je tijdens je stage hebt meegemaakt. Daar leer je een hele hoop van.” 

 

Hoe zie je jouw toekomst voor je?
“Ik ben ontzettend blij met mijn baan als verpleegkundige op de Cardiothoracale Chirurgie. Dit is voor mij al een droom die uitkomt. In de toekomst zijn er nog veel doorstroommogelijkheden. Zo kan ik later bijvoorbeeld ook op de hartbewaking werken en lijkt het mij ook leerzaam om op de Intensive Care te werken. Dit is nog complexer en er zijn daar nog meer crisissituaties die ik tegen zal komen. Ik vind het belangrijk dat ik blijf groeien en leren en zou daarom tijdens mijn carrière als verpleegkundige op veel verschillende afdelingen willen werken. Je bent namelijk nooit uitgeleerd.”