Jellery vertelt

Jellery deelt hoe ze het vindt op de opleiding Junior Account Manager. Ze vertelt wat ze wil doen na haar mbo-studie en waarom het mbo een goede basis is voor het hbo.

Welke opleiding volg je? 

"Ik volg nu de opleiding Junior Account Manager niveau 4 op MBO College Poort in Almere."  

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? 

"Het was eigenlijk een impulsieve keuze. Uiteindelijk heb ik gekeken naar de mogelijkheden. Je kunt met deze opleiding verschillende kanten op. Ik weet nog niet zeker wat ik later wil worden. Het enige wat ik zeker weet, is dat ik een succesvolle zakenvrouw wil worden en na deze opleiding graag wil doorstromen  naar het hbo."  

Hoe bevalt je huidige opleiding?   

"Ik ben nog niet zo lang bezig met deze opleiding, maar tot nu toe bevalt het goed. Ik merk dat de docenten al erg letten op de houding van studenten. Ook moet er veel worden gepresenteerd voor de klas. Vanaf de eerste lesweek leer je al om projecten te presenteren, een goede houding aan te houden en om bijvoorbeeld niet tijdens het presenteren te friemelen aan je nagels. Een goede houding speelt een belangrijke rol bij accountmanagers. Sommige docenten hebben een aantal jaren geleden ook gewerkt als accountmanagers. De docenten delen hun ervaring en zij vertellen ook wat je te wachten staat. Dit werkt heel motiverend voor mij."

Ga je nog stage lopen tijdens de opleiding?  

"Ja, de laatste tien weken van deze studie loop je stage. Ik heb zelf nog geen bedrijf gevonden, maar binnenkort ga ik wel beginnen met zoeken naar een leuk bedrijf. Het is belangrijk om op tijd te beginnen met zoeken." 

Ben je al op zoek naar een hbo-opleiding, en hoe pak je het aan? 

"Ik ben op dit moment nog niet op zoek naar een vervolgopleiding. Ik ben pas begonnen met mijn huidige opleiding en ik wil mij daarop focussen. Maar als ik het bij het einde van mijn mbo-opleiding nog niet weet, dan volg ik een hbo-opleiding die aansluit op mijn huidige opleiding."

Denk je dat je mbo-opleiding een goede basis is voor het hbo?   

"Ja, ik denk zeker dat het mbo een goede basis is. Als je een mbo-opleiding volgt en daarna een aansluitende opleiding volgt op het hbo dan bezit je al de basiskennis. Op het mbo loop je ook stage. Dit zorgt ervoor dat je al ongeveer weet, hoe het werkt in de praktijk. Je kent de werkomgeving en wat er van je gevraagd wordt binnen deze branche. Daarnaast heb je je op het mbo al verdiept in de stof. Op het hbo verdiep je je natuurlijk nog meer, maar je zult altijd iets tegenkomen wat je al weet. Op het mbo kun je er ook alvast achter komen of de opleiding die je nu volgt echt bij je past. Als dat zo is dan kun je een aansluitende hbo opleiding volgen." 

Waarom wil je graag naar het hbo? 

"Mijn ouders zeggen altijd dat doorstuderen belangrijk is. Ik wil ook graag doorstuderen op het hbo en ook daar mijn diploma behalen. Wie weet wil ik zelfs door naar de universiteit, maar dat zie ik wel in de toekomst. Het ultieme goal voor mij is wel om een wo-diploma te behalen." 

Wat is je toekomstdroom? 

"Mijn toekomstdroom is niet zo verschillend als die van anderen. Ik wil alles uit mijn studie hebben gehaald wat erin zit! Meer bereiken dan ik zelf verwacht te kunnen bereiken, mijn grenzen verleggen en mijzelf en mijn geliefden trots maken."