Kayleigh vertelt

Kayleigh vertelt over haar opleiding Bouwkunde en hoe zij tot deze studiekeuze is gekomen. 

Welke opleiding volg je?

"Ik doe de opleiding Bouwkunde (niveau 4) bij MBO College Lelystad. Ik zit in het eerste jaar." 

Wat vind je het leukste aan je studie?

"Naast de lessen in de klas hebben wij ook 'vrij werken'. Deze tijd mag je zelf indelen en kan je aan eigen projecten werken. Bijvoorbeeld maquettes maken of tekeningen en schetsen maken met AutoCAD. Dat is een tekenprogramma op de computer waar we bouwtekeningen mee maken." 

Hoe ben je tot je studiekeuze gekomen?

"Ik heb heel veel open dagen bezocht. Ik heb de websites van de verschillende scholen bekeken. Ook kende ik mensen die bij MBO College Lelystad studeerde. Ik heb hun ook naar hun ervaring gevraagd. Op de middelbare school heb ik een snuffelstage gelopen en ik heb een dagje meegelopen met de studie. 

Vond je het moeilijk om een studie te kiezen?

"Ik vond het best wel lastig omdat ik twijfelde tussen twee studies. Toen ik hoorde dat de ene studie niet doorging werd de keuze makkelijker. Ik wilde van jongs af aan architect worden. 

Heb je tips voor studiekiezers?

"Ga in gesprek met studenten die al op het mbo zitten, zij kunnen het beste vertellen over hun ervaringen! Dat helpt bij het maken van een keuze. Het is wennen als je van de middelbare school naar het mbo gaat, dus handig als je al een beetje weet wat je kunt verwachten."