Kelvyn en Lorenzo vertellen

Kelvyn en Lorenzo vertellen over Skills Heroes. Kelvyn en Lorenzo zijn tweedejaars studenten Assistent Manager Internationale Handel niveau 4 en strijden 15, 16 en 17 maart in Zwolle tijdens Skills The Finals voor de titel ‘Beste vakteam Internationaal Ondernemen’. 
Hoe vinden jullie het om mee te doen aan Skills Heroes?

“Het is een leuke en leerzame ervaring, omdat je in korte tijd een goed opgebouwd plan moet bedenken. Je visie moet je ook nog zo goed mogelijk overbrengen. De ervaring die we hier hebben opgedaan, maakt het makkelijker om het in de toekomst ook te doen.”


Wat voor opdracht moesten jullie uitvoeren?

“We kregen een maand van tevoren een opdracht, zodat we er al een beetje over na konden denken. Op de dag van de voorrondes zelf, werd deze opdracht nog duidelijker gemaakt. We kregen de opdracht om een plan te bedenken hoe een schoenenbedrijf zich het beste in Duitsland kon vestigen. Na twee uur moest het plan en de pitch uitgewerkt zijn. De pitch moest vijf minuten duren en was in het Engels.”


Hoe bereiden jullie je voor op de finale?

“We zijn op zoek naar manieren om ons nog beter te onderscheiden van de rest. Zo proberen we ons meer in te lezen en krijgen we hulp van docenten. Ook weten we waar we de vorige keer minder sterk in waren en proberen we dat nu te verbeteren. Als laatste is het belangrijk dat we goed op elkaar zijn afgestemd tijdens onze pitch en moeten we ervoor zorgen dat ons verhaal goed in elkaar zit.” 


De winnaar gaat naar de Europese finale in Boedapest. Hoe belangrijk is de winst voor jullie?

“Als je meedoet moet je voor de winst gaan, dus dat doen we ook. Als het lukt zou dat een grote eer zijn.”


Wat hebben jullie het meest geleerd van deze wedstrijd?

“We hebben geleerd om als een team samen te werken en doelgerichter aan het werk te gaan. Daarnaast is een goede voorbereiding het allerbelangrijkst. Ook leer je meer over jezelf en waar je toe in staat bent. Je leert je skills daadwerkelijk kennen.” 


Waarom zouden andere studenten mee moeten doen aan Skills Heroes?

“Het is een leuke ervaring en een eer om als jonge ambassadeurs de school te vertegenwoordigen. Je doet ervaring op in jouw vakgebied door niet alleen met de theorie maar ook in de praktijk aan de slag te gaan. Het is belangrijk om je vroeg te ontwikkelen en aan je zelfvertrouwen te werken.”

Ben je benieuwd naar de verhalen van de andere finalisten van Skills Heroes? Lees het hier!