Lyanni vertelt

Lyanni volgt de opleiding Juridisch-Administratief Dienstverlener op MBO College Poort. Zij heeft zich dit jaar, samen met drie andere studenten van het ROC van Flevoland, gekwalificeerd voor de finales van Skills Heroes. Ze gaat maar liefst drie dagen (4, 5 en 6 maart 2020) lang de strijd aan met zeven andere finalisten in haar branche. Lyanni loopt momenteel stage bij een advocatenkantoor in Amsterdam en wil uiteindelijk doorstuderen om advocaat te worden.


Voorbereiding
Volgens Lyanni verlopen de voorbereiding voor de finale best goed: “Je ontvangt vooraf wel informatie over het soort opdrachten dat je kunt verwachten en welke rechtsgebieden langs zullen komen in de finale. Daarmee kun je wel enigszins filteren welke stof je extra gaat doornemen”, aldus Lyanni. “Alhoewel het wel heel druk is in combinatie met stage. Gelukkig loopt het bij mijn stage erg goed. Ik heb het ontzettend naar mijn zin in Amsterdam. Er is goede begeleiding en ik leer ook daar ontzettend veel.”

Spanning voor finale
“Ik had niet verwacht dat ik de finale zou halen! Ik ben niet super competitief, maar ik zie het wel als een nieuwe en leuke uitdaging. Voor de kwalificatierondes was ik niet zo zenuwachtig, maar inmiddels is de spanning wel voelbaar. Vanuit de docenten van team Business krijg ik veel steun en natuurlijk van de mensen om me heen. Volgende week wil ik echt voor die gouden medaille gaan!”

Landelijke vakwedstrijden voor mbo-studenten
Skills Heroes zijn landelijke vakwedstrijden voor mbo-studenten. De wedstrijden worden in 50 verschillende vakgebieden georganiseerd. De opdrachten zijn zo opgesteld dat ze meegenomen kunnen worden in lesprogramma’s en ingezet kunnen worden als toetsingsmateriaal.