Marnix vertelt

Marnix zit in het tweede jaar van de opleiding Eerste Autotechnicus op MBO College Lelystad.

Hij volgt de BBL-opleiding en werkte afgelopen schooljaar bij Suzuki Jacob Schaap. Dat betekende: vier dagen in de week aan het werk en één dag in de week naar school. Marnix is liever aan het werk dan dat hij studeert en dat in combinatie met zijn liefde voor auto’s maakte dat de keuze voor deze opleiding al gauw was gemaakt.

“Op de middelbare school deed ik Metaaltechniek, maar omdat dat niet helemaal lekker ging, ben ik overgestapt naar Autotechniek. Dat bevalt gelukkig heel goed!” Bij Suzuki heeft Marnix met name geleerd om netjes te werken. “In het begin maakte ik best veel fouten (er ging bijvoorbeeld iets stuk of ik raakte gereedschap kwijt), omdat ik te snel wilde werken. Ik heb nu geleerd: als ik rustiger werk, gaat er minder fout en dat scheelt uiteindelijk alsnog tijd.”

Marnix heeft al een aardig beeld van wat hij nog allemaal wil gaan doen: “Eerst mijn diploma Eerste Autotechnicus halen natuurlijk en daarna wil ik voor APK-keurmeester gaan. Hierna wil ik gaan werken, maar misschien ga ik tussendoor nog wel mijn lasdiploma halen, want dat blijf ik ook een leuke richting vinden om in te werken.”