Monisha vertelt

Monisha vertelt over haar opleiding en over haar studiekeuze.
Welke studie doe je? 

"Ik volg de opleiding Stewardess aan het MBO College Lelystad."  


Wat vind je het leukst aan je studie? 

"De verschillende dingen die we leren. Het is niet een standaard beroep. We leren heel veel over de luchtvaart, dat is eigenlijk een hele wereld apart. Je leert veel door stage, omdat je zelf de ervaring opdoet."


Vond je het moeilijk om een studie te kiezen? 

"Ja best wel, want er zijn zoveel verschillende richtingen die je op kunt. Als je weet wat je leuk vindt kun je het een beetje trechteren. Ik had meerdere dingen die ik graag wil doen, bijvoorbeeld een eigen business of in de zorg, maar uiteindelijk is het toch luchtvaartdienstverlening geworden en hier ben ik blij mee."


Wat heb jij gedaan om tot je studiekeuze te komen? 

"Ik heb heel veel online gekeken op websites. Mijn oude school heeft me ook goed geholpen, we gingen bijvoorbeeld samen in de klas studiekeuze filmpjes kijken. Mijn mentor heeft mij ook ondersteund. De doorslag voor mijn uiteindelijke keuze is de reistijd geweest.  

Ik heb veel informatie gevraagd bij vrienden die al op school zitten om te kijken wat zij van de school. Ik heb de brochure ook gelezen. Heel erg handig, omdat hier alles gebundeld in staat."
  

Heb je tips voor leerlingen die nu bezig zijn met het kiezen van een studie?

"Kies wijs, bij onze opleiding zijn veel mensen gestopt omdat ze er later achter kwamen dat de studie toch niet bij het was. Daarnaast zijn opleidingen best duur en het is zonde als je geld op deze manier verspilt.  Bekijk alle nadelen en voordelen van de opleiding en denk er goed over na. Bespreek het met je ouders, dit heeft mij goed geholpen. Ik ben zelf niet naar de open dag gegaan, dat vond ik achteraf wel wat jammer omdat je zo toch een goed beeld krijgt van de school, dat was voor mij nog even een verrassing voordat ik begon."


Monisha maakt deel uit van het Try-Out team van het ROC van Flevoland.