Nils vertelt

Nils vertelt over zijn opleiding Retailmedewerker aan het MBO College Lelystad.Welke opleiding doe je?
“Ik doe de opleiding Retailmedewerker op MBO College Lelystad. Ik zit nu in het tweede jaar en ik kan de opleiding versneld (binnen 1,5 jaar) afronden.”

Heb je altijd al in deze richting willen werken?
“Eerder wilde ik in de horeca werken, maar vorig jaar kwam ik erachter dat ik toch liever in een winkel wilde werken en op een andere manier klantgericht bezig wilde zijn.”

Wat vind je het leukst aan de opleiding?
“Het werken met mensen, contacten leggen en mezelf daar meer in ontwikkelen. Ik ben niet heel open en durf niet zo snel op mensen af te stappen. Dat leer je in deze opleiding wel.”

Wat heb je gedaan om tot je studiekeuze te komen? 
“Ik ben op ROC’s rond gaan kijken naar wat bij mij past. Ik heb bij diverse scholen gekeken en uiteindelijk kwam ik bij Lelystad uit. Deze opleiding stond namelijk goed aangeschreven. Een belangrijke voorwaarde voor mij was dat ik een opleiding zou gaan volgen waar ik echt wat aan heb. In principe kun je natuurlijk altijd wel in een winkel werken, maar het diploma van deze opleiding biedt grote meerwaarde. Ik heb niet alleen op internet rondgezocht naar studies, maar ik heb in november ook de Open Dag bezocht. Ik wist toen al dat ik deze opleiding wilde gaan doen en kon daarom op de Open Dag heel gericht vragen stellen.”

Wat wil je na je opleiding gaan doen?
“Waarschijnlijk iets met fotografie of video’s editen. Dit is een grote hobby van me en dat wil ik graag combineren met het werken in een winkel.”

Heb je tips voor studenten die ook deze studie willen gaan doen?
“Bij deze opleiding is het belangrijk dat je een vlotte babbel hebt of dat je je hier verder in wilt ontwikkelen. Je moet niet bang zijn om voor een groep mensen te staan.”