Sabine vertelt

Sabine zit in het tweede jaar van de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen (niveau 4) op MBO College Lelystad.Voordat ze aan deze opleiding begon, volgde Sabine de opleiding Grafische Vormgeving. “Ik vond dit een hele leuke opleiding, maar ik zat constant achter de computer te werken, terwijl het beter bij mij past om met mensen te werken. Mijn moeder werkt ook in de zorg en daardoor wist ik al hoe leuk dat is. Ik besloot daarom om de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen te gaan doen en nu ik meerdere stages gelopen heb, merk ik dat dat de juiste keuze is geweest.”

Sabine loopt momenteel stage bij Kwintes. Deze organisatie ondersteunt mensen met psychiatrische of psychosociale problemen en helpt hen een zo zelfstandig mogelijk leven te ontwikkelen. De mensen waar Sabine mee werkt waarderen haar hulp enorm en dat maakt het dankbaar werk. “Deze mensen hebben vaak moeite met dingen die jij en ik heel gemakkelijk vinden, en vaak hebben ze verder niemand, dus het betekent heel veel voor ze dat jij hen als hulpverlener helpt.”

Op de vraag wat ze de leukste herinneringen aan haar opleiding vindt, antwoordt Sabine al snel: “Ik heb een hele leuke klas. In het begin liep het wat minder goed, maar nu is het echt een top klas. En tijdens mijn stages heb ik ook veel leuke herinneringen gemaakt. Eerst is een nieuwe stage even wennen, maar als je eenmaal gewend bent is het super leuk; ik ga ook echt met plezier naar mijn stage toe.” Na deze opleiding wil Sabine graag verder studeren op het hbo. “Ik weet niet zeker of ik op het hbo ook in deze richting verder ga. Communicatie lijkt me ook erg leuk, dus daar ben ik nog over na aan het denken. In ieder geval nog even doorstuderen dus!”