Sebiha vertelt

Sebiha (24) volgt de opleiding Allround Schoonheidsspecialist op MBO College Lelystad.

Sebiha heeft een duidelijk doel voor ogen: nadat ze haar mbo niveau 4-diploma heeft behaald, wil ze door naar het hbo om uiteindelijk dermatoloog te worden. De opleiding Allround Schoonheidsspecialist is de ideale opstap om daar te komen. “Ik weet dat ik nog wel een aantal jaar moet studeren, maar ik vind de opleiding erg leuk en ik voer vanuit huis ook al diverse behandelingen uit. Het leukste aan de opleiding vind ik dat je veel praktijklessen hebt en dat je veel leert over het menselijk lichaam. Dat spreekt mij enorm gaan. Daarnaast kun je binnen de opleiding Allround Schoonheidsspecialist allerlei kanten op. Je kunt je richten op make-up, maar ook op de huid, massages of lichaamsbehandelingen.”

Verder studeren
In eerste instantie wilde Sebiha graag stewardess worden. “Uiteindelijk ben ik daar toch niet voor gegaan en koos ik voor de opleiding Beveiliger. Inmiddels heb ik zo’n 4 jaar in de beveiliging gewerkt en hiermee heb ik een hoop werkervaring opgedaan. Een tijdje terug besloot ik echter dat ik toch verder wilde studeren in een andere richting. Nu volg ik een opleiding die écht bij mij past en waar ik toekomst in zie. Ik heb nu een duidelijk doel voor ogen: dermatoloog worden. Het duurt nog een paar jaar voordat ik zover ben, maar ik ben gemotiveerd en ervan overtuigd dat ik het ga halen.”

In de watten
Voordat ze aan de opleiding begon, las Sebiha via social media veel berichten over allerlei schoonheidsbehandelingen. Nadat ze zich hier verder in ging verdiepen, kwam ze bij de opleiding Allround Schoonheidsspecialist terecht. “Ik heb zelf acne en weet dus hoe het is om een huidaandoening te hebben. En ik vind het zelf ook fijn om in de watten gelegd te worden. Dus daar wil ik graag wat in betekenen voor anderen.” Of Sebiha bewust voor MBO College Lelystad gekozen heeft? “Eigenlijk niet”, antwoordt ze. “Ik besloot op het laatste moment om me in te schrijven, omdat ik heel graag mijn niveau 4-diploma wilde behalen. Lelystad is voor mij wel even reizen, maar alle opleidingen bij mij in de buurt zaten vol. Dus ik belde in de zomervakantie naar MBO College Lelystad en daar werd ik heel goed geholpen. Ik kon een week later gelijk al op gesprek komen en alsnog gelijk in het nieuwe schooljaar met de opleiding starten.”

Sfeer proeven
Ondanks haar last-minute aanmelding, geeft Sebiha aan dat het bezoeken van open dagen echt belangrijk is voor je studiekeuze. “Ik koos vorig jaar zomer op de valreep voor deze opleiding in Lelystad. Die keuze was ondanks de afstand gauw gemaakt, want een aantal jaar geleden had ik al eens een open dag daar bezocht. Studiekiezers raad ik ook echt aan om, voordat je een keuze maakt, een open dag te bezoeken. Bij mijn vorige opleiding kwam ik namelijk (zonder een open dag bezocht te hebben) op een school terecht waar ik me totaal niet thuis voelde. Vooraf vast de sfeer van een school proeven is heel belangrijk.”

Lees meer over de opleiding Allround Schoonheidsspecialist