Shannon vertelt

Shannon vertelt over haar opleiding Mbo-Verpleegkundige niveau 4 en haar toekomstplannen.
Welke opleiding doe je?

“Ik studeer Mbo-Verpleegkundige niveau 4 en zit in mijn laatste jaar. Over een paar weken heb ik mijn diploma gehaald. Ik ben in de vier jaar dat de opleiding duurt heel erg gegroeid. Toen ik aan de opleiding begon was ik nog een verlegen meisje, maar dat ben ik nu echt niet meer.”

Heb je altijd al in de zorg willen werken?

“Eigenlijk wist ik na de middelbare school niet zo goed wat ik wilde doen. Ik heb ook nog een tijdje dierenarts willen worden, maar als snel veranderde dat in een opleiding in de Zorg. Ik vind het fijn dat ik er altijd voor iemand kan zijn en iemands dag leuk kan maken. Hoe vervelend de situatie ook is, je kunt altijd wel iets voor iemand doen.” 

Wat ga je na je opleiding doen?

“Na mijn mbo-opleiding Verpleegkunde begin ik aan mijn hbo-opleiding Verpleegkunde op hogeschool Inholland in Amsterdam. Dit is een deeltijdopleiding. Ik ga werken in het Flevoziekenhuis op de afdeling Orthopedie en zit dan één dag in de week op school. Ik had al heel snel een baan gevonden.”

Wat zal je het meest bijblijven na je opleiding?

“Tijdens de opleiding heb ik zes maanden stage gelopen in een Spaans ziekenhuis op de intensive care, spoedeisende hulp en de operatiekamer. Dit was een hele leerzame periode. De ziekenhuizen in Nederland en Spanje zijn niet met elkaar te vergelijken. In Spanje zit het verschil tussen een verzorgende en een verpleegkundige heel groot. De verpleegkundige is er alleen voor de medische handelingen. Dat maakte het in Spanje ingewikkeld omdat je moeilijker een beeld kunt vormen van de patiënt, maar ook onwijs leerzaam.”

Hoe zie je jouw toekomst voor je?

“Ik zou later op de intensive care of de spoedeisende hulp willen werken. Iedere dag is hier een uitdaging, omdat geen dag hetzelfde is. Hierdoor wordt het niet snel een routine. Dat maakt het interessant. Ook wil ik nog veel buitenlandse reizen maken, zoals Nieuw-Zeeland of Australië om daar te werken.”