Sil vertelt

Sil vertelt over zijn opleiding en over zijn studiekeuze.
Welke studie doe je? 

"Ik volg de opleiding Doktersassistent aan het MBO College Lelystad."


Wat vind je het leukst aan je studie? 

"Dat je echt een verschil kan maken. Als je in de zorg bezig bent dan zie je direct dat mensen blij met je zijn, daar krijg ik een voldaan gevoel van. Het doet er echt toe, als je mensen verzorgt zitten ze in een kwetsbare positie. Je moet ze toch het vertrouwen kunnen geven dat ze in goede handen zijn.  

Ik heb inmiddels al 20 weken stage gelopen, dat vond ik echt super leerzaam. Je leert alle theorieën op  school en in de praktijk, tijdens je stage, leer je dit toe te passen."  


Vond je het moeilijk om een studie te kiezen? 

"Nee, eigenlijk niet. In de zorg kun je in het begin een paar basiskanten op. Ik was er al gauw over eens dat ik deze kant op wilde. Puur omdat het iets meer theoretisch is. Hiervoor heb ik de VeVa (Veiligheid & Vakmanschap) gedaan bij ROC Midden Nederland, daar ben ik mee gestopt. Ik wilde een meer inhoudelijke studie doen."  


Wat heb jij gedaan om tot je studiekeuze te komen? 

"Ik was een beetje laat met inschrijven. Ik heb verschillende studiekeuzetesten gemaakt en uiteindelijk via de studiekeuzetest van het ROC van Flevoland tot mijn keuze gekomen. Daarnaast heb ik ook nog contact met het Informatiecentrum gezocht voor een paar specifiekere vragen. Helaas was ik te laat voor een open dag, anders had ik dit absoluut wel gedaan."  
 

Heb je tips voor leerlingen die nu bezig zijn met het kiezen van een studie?


"Kies waar je hart ligt. Als je het echt leuk vindt dan maakt bijvoorbeeld de reistijd minder uit. Het wordt  minder belangrijk puur omdat je kiest waar je hart ligt.  

Als je echt niet weet wat je wilt doen, dan zou ik zeker een studiekeuzetest aanraden. En dan echt een uitgebreide waar je echt even een half uurtje voor moet gaan zitten, zodat je daar niet een oppervlakkig antwoord uit krijgt."  

Bekijk hier de studiekeuzetesten.


Sil maakt deel uit van het Try-Out team van het ROC van Flevoland.