Thomas vertelt

Thomas vertelt over Skills Heroes. Thomas is tweedejaars student Media & Vormgeving niveau 4. Hij doet 16 maart 2018 mee aan de halve finale van Skills Heroes en zal strijden voor de titel ‘Beste vakman Grafisch Vormgever’. 
Hoe vind je het om mee te doen aan Skills Heroes?

“Ik vind het heel leuk om mee te doen. Tijdens mijn opleiding was ik op zoek naar meer uitdaging en kreeg van een docent het advies om mee te doen aan deze wedstrijd. Hier werd ik gelijk enthousiast van en heb me opgegeven. Ik kwam door de voorrondes en mocht toen als vertegenwoordiger van de school meedoen aan de landelijke wedstijd. Nu heb ik het zelfs tot de halve finale geschopt.”


Wat voor opdracht moest je uitvoeren?

“Ik moest een rebranding doen voor een boot uit België en daar een logo en flyer voor ontwerpen. Het was een moeilijke opdracht en ik had er niet zo’n goed gevoel over. Gelukkig was het goed genoeg, want ik mocht door naar de halve finale.”


Hoe bereid jij je voor op de halve finale?

“Om mij goed voor te kunnen bereiden heb ik oefenmateriaal gekregen, dus daar ga ik het hele weekend mee aan de slag. Een weekend oefenen zou genoeg moeten zijn, maar het kan geen kwaad om nog extra te oefenen. De opdracht is nu moeilijker dan de vorige keer en wat uitgebreider, dus ik zal er iets harder aan moeten trekken.”


De winnaar gaat naar de Europese finale in Boedapest. Hoe belangrijk is de winst voor jou?

“Omdat ik nu in de halve finale zit, vind ik de ervaring het allerbelangrijkst. Het is alleen al heel leuk om mee te doen. Winnen lijkt mij wel heel vet, maar ik moet eerst de halve finale nog door zien te komen. Als ik het tot de finale schop zou ik wel heel blij zijn.”


Wat heb je het meest geleerd van deze wedstrijd?

“Ik heb geleerd dat je heel precies moet zijn. De wedstrijd was ook een reality-check, omdat je soms opdrachten krijgt die je niet aanspreken, maar daar moet je toch iets eigens van maken.”


Waarom zouden andere studenten mee moeten doen aan Skills Heroes?

“Het is een leuke ervaring en je verdiept je extra in je vak. Daarnaast staat het mooi op je cv. Zo kan het bij het zoeken van een stage helpen als je aan een wedstrijd hebt meegedaan. Je valt dan toch meer op tussen de andere sollicitanten.”

Ben je benieuwd naar de verhalen van de andere finalisten van Skills Heroes? Lees het hier!