Romy in the picture

Romy vertelt over haar opleiding binnen de sector ICT.
Welke opleiding doe je? 
"Ik doe de opleiding Applicatieontwikkeling niveau 4. Ik studeer aan het MBO College Almere." 

Waarom heb je voor de ict-sector gekozen?
"Ik heb voor deze sector gekozen, omdat ik graag wat met mijn creativiteit wil doen en het vak programmeren graag wil leren. Deze opleiding biedt deze combinatie."
 
Welke dingen tijdens je opleiding zijn je bijgebleven?
"De eerste paar dagen van mijn opleiding, dit was een hele nieuwe ervaring voor me. Gelukkig kon het al snel vinden met de rest van mijn klas en heb snel vrienden gemaakt. Ook kregen we RTL over de vloer die ons wat vragen ging stellen over onze opleiding en over hacken. Er is een fijne sfeer in onze klas, je merkt erg goed dat iedereen elkaar kent en je kan ook altijd wel lachen met de leraren."

Wat vind je het leukst om te doen?
"Het leukste van mijn opleiding vind ik wanneer je na uren puzzelen met een opdracht het eindelijk gaat werken zoals je wilt en je kan zeggen dat 'jij' dat hebt gemaakt. Dat vind ik al vanaf de eerste dag van deze opleiding leuk, vooral als je er veel tijd in heb gestoken en het er dan goed uitziet."

Waar heb je tot nu toe het meest van geleerd tijdens je studie?
"Google is je beste vriend als je er niet uitkomt. En je moet vooral niet bang zijn om vragen te stellen als je er niet uitkomt. Meestal zijn er meer mensen die tegen hetzelfde probleem aanlopen en samen los je het vaak beter op."

Wat is je droom voor de toekomst en waarom?
"Ik wil graag een baan waarin ik zowel mijn creativiteit als mijn ict-kennis kan combineren."

Benieuwd naar de opleidingen binnen de sector ict? Vraag gratis de sector flyer aan! Flyer aanvragen.