Miranda vertelt

Het is alweer een jaar geleden dat Miranda Kok de titel Beste Verkoopspecialist van Nederland won bij Skills the Finals. Miranda won naast de titel ook een baan bij Boels en heeft inmiddels haar diploma Verkoopspecialist behaald op MBO College Poort.


Hoe kijk je terug op de wedstrijden?
“Ik vond het hartstikke leuk en had het echt niet willen missen. Het viel mij mee hoe intensief het was en er was geen afleiding van buiten. De gezonde spanning voelde ik natuurlijk wel.”

Wat is er na je winst allemaal gebeurd?
“Ik won niet alleen de titel, maar ook een baan bij Boels. In september ben ik daar begonnen als Commercial Rental Employee. Boels is een bedrijf waar gereedschap en machines verhuurd worden. Ik maak nu offertes of geef de klanten advies. Ik heb het heel erg naar mijn zin en heb superleuke collega’s.”
 
Hoe heb je je voorbereid op je baan bij Boels?
“Normaal volg je bij Boels een week training, zodat je precies weet hoe de machines en gereedschappen werken. Door corona ging dit niet door. Gelukkig heb ik hele fijne collega’s die mij veel uitleggen en waar ik terecht kan als ik een vraag heb. Het gaat echt heel goed.”
 
Wat heeft je deelname nog meer opgeleverd?
“Ik heb tijdens mijn deelname echt geleerd om met stress om te gaan. Door bijvoorbeeld te prioriteren of het maken van een planning. Daar ben ik veel beter in geworden.”

Zou je studenten aanraden om mee te doen aan de wedstrijden?
“Zeker, het is echt heel leuk! Als je de kans krijgt om mee te doen, moet je dat echt doen. Je leert heel veel in korte tijd. En het is ook weleens leuk om niet op school te zitten, maar je een paar dagen op de wedstrijd te focussen. Ik vond het een hele toffe ervaring.”

Heb je tips voor volgende deelnemers?
“Laat je niet gek maken. Doe je eigen ding en doe dat in je eigen creatieve bubbel. Blijf bij alles wat je doet achter jezelf staan en probeer niet te veel naar andere deelnemers te kijken. Zolang je aan de jury goed kunt uitleggen waarom je iets doet, komt het echt goed.”
 
Wat zijn je toekomstplannen?
“Ik heb inmiddels mijn diploma behaald. Ik wil bij Boels blijven werken en binnen het bedrijf doorgroeien.”