BIG (her-)registratie - Individueel traject voor zorgverleners van buiten de EU


Over het traject
Dit traject ondersteunt je om de benodigde BIG-registratie als verpleegkundige in Nederland (en daarmee ook de EU) te verkrijgen.
Als je als verpleegkundige buiten de EU je diploma hebt gehaald kun je bij het CBGV (Commissie Buitenlands Gediplomeerden Volksgezondheid) een diplomavergelijking doen om vervolgens in het Nederlandse BIG-register opgenomen te worden. Als de CBGV daaraan aanvullende eisen stelt, geven zij je een advies over de te volgen stappen. In dat advies staat precies welke stappen dat zijn, vaak gaat het om stage-uren en/of een aanvullende opleiding, zie ook: De Commissie Buitenslands Gediplomeerden Volksgezondheid | Buitenlands diploma | BIG-register (bigregister.nl)

Met dit CBGV-advies kun je je melden bij het ROC van Flevoland. We nodigen je dan uit voor een intake waarin we de mogelijkheden bespreken en een advies voor maatwerktraject geven.

Programma
Het maatwerkprogramma dat we samenstellen is afhankelijk van het CBGV-advies. De rode draad is dat er aandacht is voor vakinhoud én individuele ondersteuning door een ervaren coach met veel kennis van het vak en gestelde registratie-eisen. Waar nodig bieden we e-learnings met (geselecteerde) kennisitems of bieden we de mogelijkheid om lessen bij te wonen. Tijdens de stage-uren onderhouden we contact met de praktijkopleider van de instelling waar je werkzaam bent en bieden we begeleiding. Zelf dien je te zorgen voor een erkende stage- of werkplek.

De inhoud van het traject is gebaseerd op het CBGV-advies dat je meeneemt naar het intake gesprek.
Na het intakegesprek stellen we een advies op met daarbij een offerte voor de kosten. 
Na afloop van het traject wordt er een verslag gemaakt en brengt de coach een advies uit richting CBGV. Op basis daarvan zet het CBGV de BIG-registratie in gang.

Kosten
Het eerste gesprek is gratis. Daarna wordt op basis van het CBGV-advies een maatwerktraject ontwikkeld. Daarvoor ontvang je een offerte waarin alle onderdelen zijn opgenomen.

Contact
Heb je een CBGV-advies en wil je je aanmelden voor dit traject? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Jacqueline van Egmond.
E-mail: LLO@rocvf.nl
Telefoon: 036 549 59 35  
 

Lees verder
Lees verder
Lees verder