Voor volwassenen

Individuele Basiszorg Verlenen - Incompany Traject

Voor volwassenen
Let op: deze cursus wordt aangeboden als groepstraining voor bedrijven die door de werkgever kan worden aangevraagd. Het startmoment is in overleg.
Introductie

Over de cursus

Met het leertraject Individuele Basiszorg Verlenen worden uw werknemers breder inzetbaar in de zorg. Dit traject wordt afgerond met een erkend mbo-certificaat waarmee uw medewerkers hun werkzaamheden kunnen uitbreiden. Ook kunnen zij grotere verantwoordelijkheden aan. Door middel van praktijkgerichte bijscholing wordt de basiskennis verbreed.

Dit certificaat richt zich op zorg- en ondersteunende werkzaamheden die een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van (kwetsbare) zorgvragers. Dit traject biedt praktijkgerichte kennis en vaardigheden die nodig zijn om de zorg- en ondersteunende werkzaamheden goed en verantwoord uit te voeren.

Programma

​De cursus Individuele Basiszorg Verlenen bestaat uit 10 dagdelen van 4 uur.  De extra studiebelasting voor uw werknemers is circa 2 uur per week. De lessen zijn praktisch van opzet. In hun werksetting oefenen de medewerkers de leerstof. Ook worden er praktijkexamens afgenomen.

De lessen worden klassikaal aangeboden aan op het MBO College Almere. In overleg kan dit eventueel ook (deels) op locatie. Er dienen dan wel voldoende materialen en middelen te zijn om de vaardigheden in simulatie te oefenen.

Het startmoment en de groepsgrootte worden afgestemd in overleg met de opdrachtgever.
Lees verder

Wat leer je tijdens de cursus?

De opleiding biedt een afgerond geheel aan kennis en vaardigheden, nodig om ingezet te worden ter ondersteuning bij persoonlijke zorg en ADL in een intramurale setting. Na het behalen van het certificaat kan de medewerker aan zorgvragers adequaat basiszorg verlenen. De medewerker kan eenvoudige, routinematige werkzaamheden uitvoeren in laagcomplexe, stabiele en veelal langdurige situaties. In meer complexe situaties werkt hij/zij in teamverband en assisteert collega’s bij de persoonlijke verzorging van zorgvragers.

Tijdens de lessen komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Uitvoeren van dienstverlenende werkzaamheden
  • Bijdragen aan een veilige situatie
  • Ondersteunen bij dagelijkse activiteiten in zorg en welzijn
  • Ondersteunen bij persoonlijke zorg en ADL
Lees verder

Certificaat

Na afronding van deze opleiding ontvangen de deelnemers een erkend mbo-certificaat. Dit certificaat is onderdeel van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn (mbo-niveau 2).
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel moeten deelnemers de Nederlandse taal beheersen en minimaal 16 uur per week werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf.

Bij afname van een groepstraject vindt er vooraf een intake plaats met de opdrachtgever om afspraken te maken over onder andere de locatie, planning en examinering.
Lees verder

Lees verder
Kosten op aanvraag. 
Lees verder
Lees verder

Neem voor vragen over de aanmelding of andere zaken contact met Jacqueline van Egmond.

Telefoon: 036 - 549 59 35
E-mail: LLO@rocvf.nl

Lees verder
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Individuele Basiszorg Verlenen - Incompany Traject Ontvangen per post Downloaden als PDF