Dragqueens presenteren regenboogbingo
Tijdens deze Regenboogweek vonden verschillende activiteiten plaats en was er ruimte voor studenten, docenten en medewerkers om met elkaar in gesprek te gaan.
Maandag werd de progress-vlag gehesen. De regenboogvlag heeft sinds dit jaar nieuwe kleuren om ook de transgendergemeenschap, zwarte lhbti's, lhbti's van kleur en ook mensen die leven met hiv/aids en mensen die eraan overleden zijn, te vertegenwoordigen. De kleuren vormen samen een pijl, die staat voor de vooruitgang die nog geboekt moet worden. Op Paarse Vrijdag deelden studenten van het GSA-netwerk informatie uit en verkochten zelfgemaakte cupcakes met paarse topping en chocomel.

Waardevolle gesprekken
Studenten vormden een GSA-netwerk en werkten samen met medewerkers om een gevarieerd programma samen te stellen. Zo konden studenten een interactieve voorstelling bijwonen, films kijken, gesprekken voeren over wat er in de school nog meer nodig is, meedoen met een regenboogbingo gepresenteerd met dragqueens. In de klas konden docenten met een presentatie over de betekenis van Paarse Vrijdag uitleggen wat LHBTIQA+ is en waarom aandacht hiervoor nodig is. Tijdens en tussen alle activiteiten door ontstonden er waardevolle en interessante gesprekken met studenten, medewerkers en gasten.
 
Een van deze gesprekken is hier te beluisteren: het regenbooggesprek met dragqueens Daisy Doo, Lolo Bottoms, student Ricardo en medewerkers van Studentbegeleiding van beide colleges.

vlag.jpg
dragquens.jpg
Paarse-vrijdag-10-12-21-4.jpg

 

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws