Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Je komt tijdens je werk in aanraking met mensen uit verschillende landen en culturen. Als je hier dit beroep kiest dan houd je van reizen, andere culturen en spreek je je talen. Maar je moet ook flexibel zijn en stevig in je schoenen staan; onregelmatige werktijden zijn eerder regel dan uitzondering. En je kunt verantwoordelijkheid aan, jij bent degene die regelt en zorgt dat alles op rolletjes loopt.

Welke opleiding vind je het meest interessant?Naar brochures

Waarom een opleiding Luchtvaart bij het ROC van Flevoland? 

 • Bij ons leer je wat nodig is om te slagen als (grond)steward(ess)
 • Veel van onze docenten hebben in het vak gewerkt en kunnen je dus precies vertellen wat je te wachten staat
 • Een stage in het buitenland is bij ons heel normaal. We hebben goede contacten met stagebedrijven in binnen- en buitenland
 • We werken samen met Lelystad Airport. De komende vijf jaar vertrekken daar veel meer passagiersvluchten. Dus als jij klaar bent met je studie, is er meer werkgelegenheid!
Lees verder

De opleiding Steward / Stewardess

Als Steward / Stewardess (niveau 4) ben je het aanspreekpunt voor passagiers. Je begeleidt passagiers van en naar het vliegtuig of tijdens de vlucht. Je bent het gezicht van de luchtvaartmaatschappij. Je bereidt de vlucht voor, verzorgt de check-in en zorgt voor de veiligheid. Het werk dat je doet is uitermate verantwoordelijk en veeleisend. Je bent flexibel en staat stevig in je schoenen en je hebt geen bezwaar tegen werken in wisseldiensten. De opleiding is opgezet in samenwerking met Lelystad Airport (Schiphol Group), waar je tijdens je studie praktijkervaring opdoet. 

Lees verder

Werken op Lelystad Airport

Lelystad Airport wordt geheel vernieuwd. Wil jij leren en werken op deze snel groeiende luchthaven? Maak dan een vliegende start en begin komend schooljaar met een mbo-opleiding bij SCALA.
» Meer informatie over SCALA
 

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
Steward / Stewardess
Steward / Stewardess
Leerweg BOL
Niveau 4
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6