Beroepshavo

Marketing & Communication Specialist - 25727

MBO College Lelystad
Agorawagenplein 1, Lelystad
4
2-3 jr.
aug 2023
BOL 25727
Introductie

Is deze opleiding iets voor jou?

De Beroepshavo is een mbo-opleiding op niveau 4 die jou in twee jaar extra goed voorbereidt op het hbo. Dit maakt de Beroepshavo anders dan een traditionele mbo-opleiding, die meer beroepsgericht is. Maar ook anders dan de havo, die meer theoretisch is. Volg jij liever een praktische opleiding, maar heb je wel de ambitie om naar het hbo te willen? Dan is de Beroepshavo echt iets voor jou!

De Beroepshavo is een nieuwe vorm van leren. Zonder vakken die je misschien niet nodig hebt voor je vervolgopleiding, zonder al te dwingende cijferlijsten, in je eigen werktempo. Maar natuurlijk wel onder begeleiding van onze ervaren docenten!  Zij besteden naast je opleiding ook veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Ze kijken samen met jou naar jouw interesses en je leerproces. Zo kom je snel tot de ontdekking waar jij goed in bent en haal je het beste in jezelf naar boven!

Hoe ziet de opleiding eruit?

Op de Beroepshavo werk je, naast de vakken Nederlands, Engels en Persoonlijk Leiderschap, vooral aan projecten. Hierdoor ontwikkel je de kennis, houding en vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn op het hbo. Zo leer je te werken volgens de design thinking methode en de Scrum methode. En je leert veel in samenwerking met het bedrijfsleven: dáár gebeurt het namelijk! We werken veel samen met bedrijven in de buurt waar je aan de slag kunt met gave projecten die écht uitgevoerd worden.

MBO College Lelystad werkt in deze nieuwe opleiding ook samen met Eduvier onderwijsgroep. Eduvier verzorgt de vakken Nederlands, Engels en wiskunde op havoniveau. Voor deze vakken kun je tijdens je opleiding ook het staatsexamen havo doen.

Contactpersoon
Heb je meer vragen? Dan kun je contact opnemen met Daiyanara Adelina, Projectleider Beroepshavo (d.adelina@rocva.nl of 06 48 16 37 54).
 
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

MBO College Lelystad biedt de Beroepshavo aan met de specialisatie Marketing & Communication Specialist. Met deze richting leer je hoe een bedrijf doelen stelt en hoe je die doelen kunt behalen met de juiste strategie. Je legt je (creatieve) ideeën vast in beeld en taal zodat je ze overtuigend kunt presenteren. Je bedenkt hoe je een product onder de aandacht kunt krijgen bij je klanten en hoe je de online vindbaarheid van je product of bedrijf kunt verhogen. Dit doe je niet alleen, want je leert ook hoe je effectief samenwerkt aan een opdracht. Net als in het bedrijfsleven of op het hbo.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Innovatieve bedrijven
  • Marketing & Communicatiebedrijven
  • Commerciële bedrijven, zoals Sony, Nike of Albert Heijn
  • Non-profit organisaties, bijvoorbeeld Wereld Natuur Fonds, Warchild, Sail Amsterdam
  • Startende bedrijven die zich bezighouden met vernieuwende ideeën (start-ups)
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
De beroepshavo is een goed alternatief als je de overgang maakt van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4, en meer praktijkgericht verder wil leren. Met een overgangsbewijs van het derde naar het vierde jaar kun je met de Beroepshavo starten. Daarnaast is de Beroepshavo uitermate geschikt als het vmbo doet, met name als je al weet dat je uiteindelijk naar het hbo wil doorstromen. Heb je een mbo-diploma op niveau 2 of niveau 3? Ook dan kun je je aanmelden voor de Beroepshavo.
Lees verder
Lees verder
  • Hbo - Met deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Voor vragen kun je contact opnemen met Daiyanara Adelina, Projectleider Beroepshavo.
E-mail: d.adelina@rocva.nl
Mobiel: 06 - 48 16 37 54
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op het hbo. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Lelystad - indicatie kosten: € 470,-, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Marketing & Communication Specialist
Marketing & Communication Specialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Evenementenorganisatie
Evenementenorganisatie
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan