Brenda vertelt

Brenda Faber (17) is bezig aan het eerste jaar van de niveau 4 opleiding Bewegingscoördinator op MBO College Poort.
 


Hoe bevalt je studie tot nu toe?
Tot nu toe bevalt het supergoed. Studeren was voor mij niet helemaal nieuw. Ik heb vorig jaar al een jaar Veiligheid & Vakmanschap gedaan in Harderwijk. Nu doe ik de opleiding Sport & Bewegingscoördinator bij MBO College Poort. Op de open dag waren de docenten al heel aardig, open en enthousiast. Dat trok me aan!

Hoe is het om te beginnen aan het eerste jaar?
Bij Sport & Bewegen ga je eerst op introductiekamp om je medestudenten en de opleiding beter te leren kennen. Bij Sport & Bewegen doe je dit voordat de klassen gevormd zijn. Maandag en dinsdag waren er activiteiten op school. De rest van de week verbleven we in een bos dichtbij Almere. Na aankomst begonnen we direct met sporten. Alle activiteiten werden begeleid door derde- en vierdejaars studenten. Aan het einde van dit kamp werden de klassen gemaakt. De opleiding werkt met een heel persoonlijke aanpak: aan de hand van het kamp werd gekeken welke persoonlijkheden goed samen gaan. Ook mocht je zelf aangeven bij wie je in de klas wilt komen. Dit introductiekamp is een belangrijk onderdeel van je eerste jaar.

Hoe ziet een gemiddelde schooldag er uit?
We starten elke dag met een sportactiviteit en daarna is er tot 14.00 uur les. Daarna is er tijd om te besteden aan huiswerk en loop je ook nog zes tot acht uur per week stage. Ik heb geregeld dat ik bij mijn eigen volleybalvereniging meehelp en ik organiseer er ook een aantal extra evenementen.

Hoe is de overstap naar het mbo?
Op het mbo wordt wel meer van je gevraagd dan op het vmbo. Je bent zelf verantwoordelijk voor het halen van je studie, en zo benaderen docenten je ook. Het helpt als je zo veel mogelijk aanwezig bent en veel in de les doet. Ik ben in mijn vrije tijd niet veel tijd kwijt aan huiswerk, dus dat is wel chill.

Heb je tips voor nieuwe studenten?
Mijn tip? Ga er open-minded in, verwacht niet te veel of te weinig. En maak veel plezier: het eerste jaar is echt tof!