Tim en Danique vertellen

Tim en Danique vertellen over hun opleiding.


Tim en Danique vertellen over hun opleiding Sport & Bewegingscoördinator bij MBO College Poort.

Waarom heb je voor de opleiding gekozen?

Danique: “Sport is mijn passie. Ik ben niet iemand die heel lang achter een laptop kan zitten, maar ben graag actief bezig. Ik zou een baan bij defensie of de politie leuk vinden, maar wil mij nog niet te veel specialiseren. Daarom heb ik voor deze opleiding gekozen. Je kunt hiermee nog heel veel kanten op.”

Tim: “Ik weet nog niet precies wat ik wil worden, maar sport en beweeg graag. Ik wist daarom wel dat sportopleiding goed bij mij zou passen. Het lijkt mij leuk om later een bedrijfje te starten dat iets met sport te maken heeft.”

Hoe waren de eerste weken van je opleiding? 

Danique: “Ik vond het spannend. Tijdens de introductieweek start je met een enorme groep en ik kende niemand. Je werd gelukkig snel in groepjes geplaatst en ik trok al snel met andere meiden op. Het was echt een hele leuke week, waarin we heel veel activiteiten en spelletjes deden. 

Tim: “Tijdens de introductieweek werden de eerste twee dagen op school georganiseerd en daarna gingen we drie dagen op kamp. Er werd echt heel goed over nagedacht en we werden de hele week vermaakt. Aan het eind van de week mochten we twee namen opschrijven van studenten met wie je graag in de klas zou willen zitten. Hier hielden ze dan rekening mee.” 

Wat vind je van de opleiding? 

Danique: “Het leuke aan de opleiding vind ik dat je kennismaakt met veel verschillende sporten. Zo hebben we afgelopen periodes gejudood en gekorfbald. Ik dacht voordat ik begon aan de opleiding dat ik een hele goede conditie moest hebben, maar dat valt echt wel mee. Je bouwt je conditie tijdens de opleiding vanzelf op."

Tim: “Ik vind het een leuke opleiding waarbij je niet alleen maar met sporten bezig bent, maar ook veel theorie leert. Daar verkijken mensen zich weleens op. De sfeer is goed en het contact met de docenten is heel prettig. Er zijn altijd mensen waarmee het minder klikt, maar de docenten staan altijd voor je klaar en zijn heel betrokken.” 

Hebben jullie tips voor toekomstige studenten?

Tim: “Doe vanaf het begin goed je best en denk er vooral niet te makkelijk over. Als je zorgt dat je beroepshouding goed is, maakt het de opleiding een stuk leuker. Je zult wel eens een sport moeten doen die je minder ligt, maar als je er met een open houding instapt ga je het vanzelf leuk vinden.”
 
Danique: “Maak je niet te druk. In het eerste jaar zit je in een combinatieklas met niveau 3 en niveau 4. Aan het einde van het jaar wordt er gekeken welk niveau het beste bij jou past. Heb je je nu ingeschreven voor een niveau 3-opleiding? Dan kan het zomaar zijn dat je aan het eind van het jaar toch nog doorstroomt naar niveau 4.”