Denis vertelt

Denis vertelt over zijn opleiding Manager Travel & Hospitality.


Denis (22) zit in het tweede jaar van de opleiding Manager Travel & Hospitality (niveau 4) op MBO College Lelystad.


Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

“Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik later graag in de reisbranche wil gaan werken. Daar is deze opleiding natuurlijk heel geschikt voor. Hiervoor zat ik bij detailhandel, maar dat was toch niet wat ik wilde.”


Wat maakt de opleiding zo leuk?

“Ik vind het vooral leuk om aan de hand van de wens van de klant reizen samen te stellen en dus maatwerk te leveren. Gelukkig draait een groot deel van de opleiding hier ook om. Verder vind ik het erg leuk om stage te lopen. Ik ben niet iemand die vijf dagen in de week naar school gaat; ik ga het liefst gelijk lekker praktisch bezig.”


Je bent net begonnen met je stage bij TUI. Wat hoop je hier vooral te
leren?

“Ik ben momenteel aan het leren om met het systeem hier te werken. Verder weet ik al natuurlijk al wat van reizen samenstellen, maar ik hoop daar nog beter in te worden.”


Wat zijn je plannen voor na deze opleiding?

“Zoals ik er nu over denk, wil ik na mijn opleiding graag bij een reisbureau werken. Misschien ga ik ook nog wel eerst een hbo-opleiding in de richting van reismanagement volgen. Dat is een opleiding die goed aansluit op mijn huidige opleiding, maar waar je je je nog verder verdiept in management.”


Heb je nog tips voor studenten die ook de opleiding Manager Travel & Hospitality willen gaan doen?

“Je moet er in ieder geval van houden om complete reizen uit te zoeken en samen te stellen. Dat doe je namelijk heel veel tijdens de opleiding. Als je dat leuk vindt, dan zit je goed.”