Jencil vertelt

Jencil vertelt over zijn opleiding Steward/Stewardess. Waarom koos hij juist voor deze studie?


Jencil zit in het eerste jaar van de opleiding Steward / Stewardess. Deze opleiding is onderdeel van SCALA, een samenwerking tussen het ROC van Flevoland (MBO College Lelystad) en het ROC van Amsterdam (MBO College Airport) gericht op Lelystad Airport en Schiphol. Jencil volgt zijn lessen op MBO College Lelystad.

Niet alleen reizen, maar ook moderne vreemde talen zijn een passie van Jencil. En dat komt goed uit, want op zijn opleiding leert Jencil zowel Spaans als Duits. “Alles bij elkaar was het voor mij daarom niet zo moeilijk om een studie te kiezen. Bovendien zat een vriendin van mij al op deze opleiding en die kon mij er alles over vertellen. Vervolgens heb ik online meer informatie opgezocht en ik ben naar de open dag op MBO College Lelystad geweest. Daar kon ik al mijn vragen stellen aan docenten en studenten van de opleiding.”

Na de opleiding Steward/Stewardess kun je een hoop kanten op. “Je kunt uiteraard als steward of stewardess op de luchthaven gaan werken, maar ook in een hotel of bij een reisbureau als Tripadvisor”, vertelt Jencil. Tijdens de opleiding leert Jencil veel over culturele en sociale achtergronden van passagiers. En door de vele praktijkervaring die hij opdoet wordt hij opgeleid tot een steward op internationaal topniveau. Jencil wil na zijn studie een jaar naar Curaçao, om daar als bartender te gaan werken in een hotel. “Lekker werken in de zon dus”, voegt hij eraan toe.

Ben jij je aan het oriënteren op een studie? Neem dan deze tip van Jencil mee: “Ontdek wat bij jou past. Laat je niet beïnvloeden door anderen en volg je eigen hart.”

Bekijk ook de andere opleidingen van SCALA!