Rohan vertelt

Welke opleiding volg je?

"Ik doe de opleiding Sport & Bewegen bij MBO College Poort. Ik zit in het eerste leerjaar. Je begint deze opleiding in een combinatieklas niveau 3 en niveau 4. Na het eerste jaar wordt gekeken op welk niveau je dan verder gaat studeren." 

Wat vind je het leukste aan je studie?

"Het leukste van mijn opleiding vind ik het sportgedeelte. Sporten is erg belangrijk voor mij en ik vind het super om te doen." 

Vond je het moeilijk om een studie te kiezen?

"De keuze was voor mij best makkelijk. Een opleiding gericht op sport lag voor de hand, omdat sporten bij mij met de paplepel is ingegoten. Ik ben sportief en hou van bewegen. Mijn zus studeerde al bij het ROC van Flevoland. Zij kon mij dus alles over de school vertellen. Ik twijfelde nog wel tussen MBO College Hilversum of MBO College Poort, maar aangezien ik in Almere woon en mijn zus zo enthousiast over MBO College Poort was, is het toch Almere geworden. 

Wat heb jij gedaan om tot deze studiekeuze te komen?

"Ik heb veel met mijn zus gepraat. En docenten op de middelbare school hebben mij ook geholpen met mijn studiekeuze. Daarnaast heb ik ook de website van het ROC van Flevoland bekeken en informatie verzameld. Ik heb geen open dag bezocht. Mede dankzij de verhalen van mijn zus wist ik dat ik bij MBO College Poort wilde studeren." 

Heb je nog tips voor studiekiezers?

"Het allerbelangrijkste is: kies iets wat je echt leuk vindt! Anders hou je het niet vol. Het helpt als je al een idee hebt wat je later wil worden. Stippel als het ware je weg uit, zodat je je einddoel kan bereiken. Ik wil later fysiotherapeut worden. Om dit te bereiken zal ik na deze studie verder studeren aan het hbo en misschien ga ik daarna wel door naar de universiteit om mij te specialiseren."