Kenda vertelt

Kenda (20) behaalde in 2020 haar diploma Juridisch Administratief Medewerker (niveau 4). Deze opleiding kun je volgen op MBO College Poort. Ze vertelt over haar studietijd, waar ze nu terecht is gekomen en over haar droombaan.


Wie ben je?
Ik ben Kenda Chanel ter Haar en ben in juli 2020 afgestudeerd als juridisch administratief medewerker bij MBO College Poort. Mijn laatste stage liep ik bij De Nederlandsche Bank en ik kreeg daar een baan aangeboden. Superblij mee natuurlijk! Daarnaast ben ik vrijwilliger bij website de Rechtspraak als reporter. Ik plaats nieuws en weetjes op Instagram en Facebook over het recht en rechtszaken die voor jongeren interessant zijn.

Welke vmbo-opleiding heb je gedaan?
Op de basisschool kreeg ik het advies om naar het praktijkonderwijs te gaan. Mijn ouders wisten dat ik meer in mijn mars had en zijn daar niet akkoord meegegaan. Dus ging ik naar het vmbo-basis met LWOO en binnen een halfjaar stroomde ik door naar vmbo-kader. In het laatste jaar van het vmbo deed ik Engels op TL-niveau. Dus mijn ouders hadden wel gelijk.

Ik wist totaal niet wat voor mbo-opleiding ik wilde doen en koos uiteindelijk voor Juridisch Administratief Medewerker. De opleiding zat in 2017 nog in Almere-Buiten en verhuisde een jaar later naar Almere-Poort. Het nieuwe gebouw was toen nog niet klaar. We zaten een halfjaar in een tijdelijk gebouw. De laatste twee jaar in het nieuwe gebouw waren heel leuk.

Hoe kijk je terug op jouw tijd bij MBO College Poort?
Ik heb het echt leuk gehad op MBO College Poort. Ik heb veel mensen leren kennen en een goed netwerk opgebouwd. Als je je best doet en laat zien dat je alles eruit wilt halen, krijg je ook toffe kansen om extra vakken of opdrachten te doen die goed op je cv staan. Zo heb ik ook meegedaan aan het New Tech Finance College: een nieuwe onderwijsvorm in samenwerking met verschillende financiële bedrijven zoals Rabobank en BinckBank op de Zuidas van Amsterdam. Ik heb echt veel leuke herinneringen aan de afgelopen jaren.

Welke stages heb je gedaan?
In het eerste jaar heb ik stage gelopen bij de gevangenis in Lelystad als re-integratie medewerker. Ik hielp gedetineerden die bijna vrij komen met huisvesting, hun boetes betalen en bijvoorbeeld betalingsregelingen treffen. Een leuke ervaring, waar ik zeker iets mee wil doen! En in het laatste jaar heb ik dus stage gelopen bij De Nederlandsche Bank als administratief medewerker.

Wat ga je na je opleiding doen?
Ik laat nu even alles op mij af komen. Over een paar jaar wil ik verder studeren. Ik zou wel bij de rechtbank of de gevangenis als administratief of maatschappelijk werker willen werken.

Hoe vind je het om bij De Nederlandsche Bank te werken?
Het is een hele mooie kans! Ik ben nog jong en om dit als werkervaring te hebben is super. Het is een leuk bedrijf en er wordt echt aandacht besteed aan de medewerkers.

Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Mijn droom is om uiteindelijk bij de rechtbank te werken. Als officier of advocaat. Ik laat alles op mijn pad komen. Daarnaast wil ik graag gelukkig zijn met een gezin én veel mensen helpen.

Heb je nog een tip voor (toekomstige) studenten?
Mijn tip is dat niet altijd elke keuze je toekomst bepaalt. Je toekomst veranderen kan zodra jij dat wilt. Als je nog niet weet wat je wilt worden of doen, is dat niet erg. Laat het op je afkomen!