Voor volwassenen

Nederlands op weg naar 3F - examentraining

Contract
Voor volwassenen
MBO College Almere
Straat van Florida 1, Almere Buiten
-
6 maanden
Aanmelden gesloten
Cursus
Introductie

Waarom deze training aan het ROC van Flevoland?

Als medewerker in de Kinderopvang speel je een belangrijke rol bij de taalontwikkeling van jonge kinderen. Op 1 januari 2025 gaat de Taaleis IKK van kracht. Dat betekent dat alle pedagogisch medewerkers moeten aantonen dat zij de deelvaardigheden op niveau 3F beheersen. Het gaan dan om spreken, lezen, luisteren en gesprekken voeren.

Deze examentraining is gericht op het behalen van de Taaleis IKK. Dit betekent dat pedagogisch medewerkers gemiddeld een 5,5 of hoger hebben behaald voor de drie deelvaardigheden. Daarbij moeten ze minimaal een 5,0 hebben behaald voor elke afzonderlijke deelvaardigheid. Bijvoorbeeld: als voor twee deelvaardigheden een 5,0 is behaald, kan dat gecompenseerd worden met een 6,5 of hoger voor de derde deelvaardigheid.

Hoe ziet de training eruit?

De lessen vinden plaats op maandagochtend van 9.00 uur tot 09.45 uur. Het is belangrijk dat deelnemers extra oefenen. Daarom is er aansluitend ruimte voor zelfstudie en online modules.

De startdatum is 20 november 2023. Er wordt gestart met Lezen/Luisteren. Vanaf 5 februari 2024 komt de deelvaardigheid Spreken/Gesprekken voeren aan bod. De lesblokken duren 8 weken en worden afgesloten met een examen over de behandelde lesstof. 

​Nederlands Lezen en Luisteren wordt afgerond met een centraal examen en Spreken en Gesprekken Voeren met een instellingsexamen.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

In de lessen wordt gewerkt aan de deelvaardigheden Lezen/Luisteren en Spreken en Gesprekken voeren. Er wordt intensief toegewerkt naar de afrondende examens.
Lees verder

Verklaring

Na succesvolle afronding van deze training ontvangen de deelnemers een mbo-verklaring met een resultatenoverzicht. Hiermee wordt voldaan aan de Taaleis IKK.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Om goed mee te kunnen doen en de examens te halen, is het belangrijk dat je al een redelijke beheersing van de Nederlandse taal hebt (richting 3F). Voor aanvang van deze training nemen we een toets af om je taalbeheersing te beoordelen.  
Lees verder

Lees verder
De kosten voor deze training bedragen € 548,-. Dit is inclusief één examen per onderdeel. Eventuele herexamens worden extra doorbelast.

De deelvaardigheid Schrijven kan optioneel voor een meerprijs worden gevolgd.
Lees verder
Lees verder

Neem voor meer informatie contact op met Jacqueline van Egmond.

E-mail: LLO@rocvf.nl
Telefoon: 036 549 59 35

Lees verder
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Nederlands op weg naar 3F - examentraining Ontvangen per post Downloaden als PDF