Voor volwassenen

Training Werkbegeleiden

Voor volwassenen
Let op: deze training wordt aangeboden als maatwerktraining voor bedrijven en organisaties. Individuele instroom is helaas niet mogelijk.
Introductie

Over de training

Begeleid je studenten tijdens hun BPV-periode en kun je daar wel wat tips bij gebruiken? In de training Werkbegeleiding staan de vragen centraal die een werkbegeleider tegenkomt bij de begeleiding van een student in de beroepspraktijk. De training biedt inzicht in het begeleidingstraject van studenten vanaf de kennismaking tot en met het ontwikkelingsgericht beoordelen. De training is praktisch opgezet en sluit goed aan op de inhoud van de opleiding van de studenten die begeleid worden. 

Programma

De training wordt gegeven op drie dagdelen. De training wordt afgerond met een eindopdracht. Tijdens de training komen de volgende thema’s aan bod:

  • De eerste fase van het begeleidingstraject: kennismaken met de stagiaire, scheppen van een goed leerklimaat, afstemmen op leerstijlen
  • De tweede fase van het begeleidingstraject: begeleiden tijdens het werk en bij praktijkopdrachten, geven van feedback, voeren van reflectiegesprekken, laten formuleren van leerdoelen en creëren van leersituaties
  • De derde fase van het begeleidingstraject: waarderen met behulp van waarderingsinstrumenten, samenwerken met school, toewerken naar het examen

Tussen de trainingsdagdelen is tijd om het geleerde in praktijk te brengen en te oefenen. Er wordt een aantal oefeningen en opdrachten gegeven die rechtstreeks toepasbaar zijn in de praktijk. Dit vermindert extra studiebelasting.

De training kan op maat worden gemaakt met casussen en procedures van de organisatie.  
Er kan eventueel ook een module coaching en/of groep coaching worden toegevoegd.

Aansluitend op deze training kan in dezelfde groep de training Prove2Move voor beoordelaars worden gevolgd. Ook deze training kan op maat gemaakt worden.

De groepsgrootte wordt afgestemd met de opdrachtgever.
 

Lees verder

Wat leer je tijdens de training?

Tijdens de bijeenkomsten ontwikkel en versterk je je vaardigheden als werkbegeleider. Je krijgt inzicht in je eigen begeleidingsstijl. De training geeft handvatten en tips die direct in de praktijk toepasbaar zijn.  
Lees verder

Certificaat

Je ontvangt een certificaat bij 100% aanwezigheid en als je aan de eindopdracht hebt voldaan.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Totaalprijs inclusief btw: op aanvraag
 
Lees verder

Lees verder
Neem voor meer informatie contact op met Jacqueline van Egmond.

Telefoonnummer: 036 549 59 35
E-mail: LLO@rocvf.nl 
Lees verder
Lees verder
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding