Voor ouders

De juiste opleiding kiezen is heel belangrijk. Natuurlijk wilt u uw kind daarbij begeleiden en helpen. Wij geven u graag een aantal tips.

Ga het gesprek aan

Bekijk samen wat de kwaliteiten, interesses en wensen zijn van uw kind. Laat hem of haar eigen keuzes maken. Vraag daarbij door naar wensen, maar ook onzekerheden. De keuze is heel belangrijk, maar neem ook wat druk weg. Je legt niet meteen je hele toekomst vast.
 
U kunt helpen door structuur aan te brengen in ideeën en informatie. Onderzoek zelf ook de mogelijkheden door te kijken welke opleidingen wij bieden.

 » Bekijk de opleidingen 

Bekijk samen de Try Out Studiekeuzetips

Loop samen met uw zoon of dochter langs de 11 Try Out Studiekeuzetips. Deze ‘online studiekeuzeadviseur’ laat zien wat uw kind allemaal kan doen om tot een goede studiekeuze te komen. Onderweg zijn er ook video’s met tips van onze eigen studenten te zien. Handig ook ter voorbereiding van een open dag. De tool staat online dus uw zoon of dochter kan er op elk gewenst tijdstip mee aan de slag! 

» Bekijk de Try Out Studiekeuzetips

E-magazine

In ons E-magazine vindt u alles over het mbo en het ROC van Flevoland. U krijgt tips tips over hoe u uw kind kunt helpen bij het maken van een studiekeuze. U vindt er ook informatie over kosten, aanmelden, toelatingseisen en hoe begeleiding en extra zorg bij ons is geregeld.  Andere ouders delen hun ervaringen en u kunt een webinar voor ouders terugkijken.  

» Bekijk E-magazine

Studiekeuzetests

Adviseer uw zoon of dochter op deze site de verschillende tests te doen. Daarmee wordt het makkelijker om te kiezen.

 » Bekijk de studiekeuzetests

Open dagen

Hét moment om meer te zien en te horen over op een opleiding is een open dag. Er is dan volop de mogelijkheid om vragen te stellen en om sfeer te proeven.

 » Waar en wanneer zijn de open dagen?  

Meelopen

Voor veel opleidingen bestaan meeloopdagen. Uw kind ervaart een ochtend of middag hoe het echt op school is. Is een opleiding in het echt net zoals uw kind zich dat voorstelt? Inschrijving loopt via de speciale meeloopdagen-website Ikkiesmbo

»  Ga naar Ikkiesmbo-website 

Het Informatiecentrum

Heeft u vragen? Neem vooral contact op met ons Informatiecentrum.

 » Contactgegevens Informatiecentrum 

Studeren met een beperking

Heeft uw kind een beperking, is hij/zij dyslectisch of is er behoefte aan extra ondersteuning? Studentbegeleiding helpt u graag bij het vinden van een passende opleiding met hulp op maat. Neem gerust contact met ons op.

Expertisecentrum Passend Onderwijs
Telefoon: 036 845 1705
E-mail: lec@rocvf.nl

Topsportbegeleiding

Sport uw kind op hoog niveau? Dan komt het tijdens de opleiding mogelijk in aanmerking voor topsportbegeleiding. Zo kan een topsportcarrière goed samengaan met het behalen van een mbo-diploma.

 » Lees meer over topsportbegeleiding 

Aanmelden

Heeft u samen met uw kind een keuze gemaakt en bent u klaar voor de aanmelding?

 » Aanmelden 
 

Let op:

  • Voor sommige opleidingen is maar een beperkt aantal plaatsten beschikbaar.
  • Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen, bijvoorbeeld een auditie of toelatingstest. Bekijk dit goed.
  • Bij veel opleidingen kan ook in januari worden gestart, maar niet bij allemaal. Bekijk dit bij de opleidingsinformatie.
  • Met ingang van schooljaar 2018-2019 geldt de nieuwe Wet op Toelating. Het is daarom van belang dat uw kind zich tijdig, uiterlijk vóór 1 april 2023, aanmeldt. Klik hier voor meer informatie over het aanmeldproces en aandachtspunten voor u en uw kind.

Klachten

Heeft u een klacht over de studie van uw kind, de stage of de school? Dan verwachten wij dat u het altijd eerst zelf probeert op te lossen. Als u een klacht heeft, bespreek die dan eerst met de school. De contactgegevens van de MBO Colleges vindt u hier. Is het daarmee niet opgelost? Dan kunt u contact opnemen met de Ombudsman of Vertrouwenspersoon.

» Meer over Ombudsman en Vertrouwenspersoon

Ziek melden of verlof aanvragen

» Alles over ziek melden en verlof

Veelgestelde vragen

» Veelgestelde vragen en antwoorden