Brede opleiding Dienstverlening (niveau 2)


Twijfel je over welke vervolgopleiding bij je past? Als je bij MBO College Lelystad kiest voor de opleiding Medewerker ICT Support, Retailmedewerker, Logistiek Medewerker of Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn (allemaal op mbo-niveau 2), start je in een breed basisjaar. Deze opleidingen draaien allemaal om dienstverlening. Je krijgt in het eerste jaar lessen op het gebied van handel, ICT, logistiek en zorg, en doet dus brede kennis en ervaring op. Heb je tijdens het eerste leerjaar het idee dat de gekozen richting niet bij je past? Dan kun je alsnog kiezen voor een van de andere uitstroomrichtingen. Je gaat dan gewoon verder met de volgende fase en begint dus niet opnieuw. Hieronder lees je meer over de opleidingen die onder de brede opleiding Dienstverlening vallen.

Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn

 
Ben jij een doener en weet je van aanpakken? Sta jij altijd klaar voor een ander? Kun je goed luisteren en je inleven in de situatie van anderen? Dan is de opleiding Helpende Zorg & Welzijn iets voor jou! Je bent een onmisbare kracht waar het werkveld van de zorg op zit te wachten. Je bent breed inzetbaar in diverse organisaties en instellingen zoals zorginstellingen, thuiszorg en welzijnsorganisaties. 

» Meer info en aanmeldenMedewerker ICT Support

Ben jij handig in het installeren van een appje? Word jij altijd gevraagd om even mee te kijken bij een probleem op een laptop of tablet? Weet jij wat de beste oplossing is voor de slechte ontvangst van de wifi bij iemand thuis? Kortom: ben jij een dienstverlener die graag mensen helpt? Ben jij sociaal en kun jij goed communiceren of wil je dat leren? Wil jij een voorbeeldfunctie zijn voor eindgebruikers en collega’s? Dan is deze opleiding iets voor jou!

» Meer info en aanmelden


Retailmedewerker

Wil jij graag aan de slag als retailmedewerker / verkoper in een winkel of warenhuis? Kies dan voor de opleiding Retailmedewerker. Je leert hoe je een goede verkoper wordt. In jouw beroep draait alles om goed contact met de klant.

Het is belangrijk dat je klantvriendelijk en behulpzaam bent. Je moet ook advies kunnen geven over de artikelen die je verkoopt. Ook zorg jij voor een mooie en opvallende presentatie van de artikelen in de winkel. Levert een vrachtauto nieuwe artikelen af? Dan neem jij ze in ontvangst. Je doet de administratie en je regelt dat de artikelen worden opgeslagen. Je voert veel taken zelfstandig uit onder leiding van je manager.

» Meer info en aanmelden

Logistiek Medewerker 

Ben jij een doener en weet je van aanpakken? Wil je niet elke dag hetzelfde doen en ben je niet bang om je handen uit je mouwen te steken? Kun je goed samenwerken en communiceren, maar ben je ook in staat om zelfstandig te werken? Dan is de opleiding Logistiek Medewerker iets voor jou!
 
Je krijgt te maken met verschillende logistieke systemen en bent een werknemer die inzetbaar is binnen diverse bedrijven en organisaties. Je werkzaamheden hebben betrekking op transport en logistiek in alle branches en sectoren. De opleiding is vormgegeven in samenwerking met het (regionale) bedrijfsleven. Zo weet jij zeker dat wat jij in de opleiding leert, je straks in de praktijk kunt gebruiken. Op dit moment is er zowel regionaal, nationaal én wereldwijd grote vraag naar logistiek koeriers. De maatschappij draait niet zonder logistiek. Volop werk dus!

» Meer info en aanmelden