Entertainer

Ben je creatief, flexibel, weet je van aanpakken en heb je geen negen-tot-vijf mentaliteit? Kies dan voor een opleiding in de vrijetijdssector.
Hoe ziet de opleiding Entertainer eruit?
 
Bij MBO College Poort is de opleiding Entertainer een uitstroomprofiel van de opleiding Manager Leisure & Hospitality. Je schrijft je dus in voor de opleiding Manager Leisure & Hospitality. De eerste anderhalf jaar leer je alles over de vrijetijdssector. Daarna kun je kiezen voor het uitstroomprofiel Entertainer. De focus ligt hierbij op het vermaken van gasten.

Je leert vooral voorstellingen en evenementen maken en organiseren. Via stages en keuzedelen kan je zelf kleur geven aan je opleiding. Je krijgt 3 jaar lang les en praktijk op niveau 4.  Als entertainer ben je een echte allrounder. Je organiseert voorstellingen en staat op het podium met toneel, zang en dans of een combinatie daarvan. Je werkt bijvoorbeeld op festivals in attractieparken. Als entertainer werk je vaak als andere mensen vrij zijn. Je zal dus soms in het weekend of ‘s avonds activiteiten of stages voor je opleiding moeten doen.  

Je wordt begeleid door docenten met ieder hun eigen achtergrond in de vrijetijdssector. Zij zullen je ondersteunen, adviseren en feedback geven. Wij werken daarbij niet met cijfers, met uitzondering van de talen, maar geven je inzicht in hoe jij je ontwikkelt richting je diploma.

Wat leer je tijdens de opleiding Entertainer?

De opleiding is een mix van theorie en praktijk. Tijdens projecten leer je om voorstellingen en evenementen te maken en te organiseren. De voorstellingen komen uit in theaters in de regio Almere / Lelystad. Daarnaast zijn er trainingen, workshops, colleges, werkgroepen en masterclasses om je zoveel mogelijk kennis en vaardigheden aan te leren die je kunt gebruiken in de praktijk.    

Waar kun je gaan werken?

Entertainers vinden werk binnen de mediawereld, het toerisme of de horecasector. Je kunt bijvoorbeeld werken in attractie- en themaparken, hotels, vakantieparken, op cruiseschepen en op festivals. 

Lees verder