Zorgopleidingen bij MBO College Almere

Heb je hart voor de zorg? Vind je het leuk om met mensen te werken en sta je graag voor anderen klaar? Dan is een zorgopleiding bij MBO College Almere iets voor jou!

Werken in de zorg is uitdagend, divers maar vooral heel erg leuk. Je werkt altijd met mensen en geen dag is hetzelfde. En er is volop werk! Je wilt altijd het beste voor de patiënt. En daar ga je ook voor.
Wil jij later het verschil maken? Start je carrière in de zorg bij MBO College Almere!

» Bekijk alle zorgopleidingen bij MBO College Almere
 

Ook ruim aanbod voor zij-instromers

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? En wil je werken in de zorg? MBO College Almere biedt BBL-zorgopleidingen waarbij je werkt en leert tegelijkertijd! BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Naast je baan volg je één of twee dagen in de week lessen op school.

Mbo-Verpleegkundige

Mbo-VerpleegkundigeAls patiënt wil je de beste zorg. Als verpleegkundige ben jij dus onmisbaar! Je verleent de dagelijkse zorg voor mensen die ziek of gehandicapt zijn. Daarnaast doe je opnames, heb je contact met artsen en fysiotherapeuten en zorg je dat het verpleegdossier op orde is.

Je kunt aan de slag in bijvoorbeeld een ziekenhuis, een verpleeghuis, de psychiatrie of de thuiszorg/wijkzorg. Is deze opleiding iets voor jou?

» Meer info en aanmelden

Verzorgende IG

Verzorgende IGAls verzorgende IG werk je in de individuele gezondheidzorg (IG). Persoonlijk contact is erg belangrijk. Je hebt een luisterend oor en helpt patiënten met hun dagelijkse verzorging.

Je werkt in de ouderenzorg, thuiszorg of zorg voor lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten. Maar je kunt ook terecht in de kraamzorg en met baby’s werken.


» Meer info en aanmelden

Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg

Begeleider Specifieke DoelgroepenSta jij altijd klaar voor mensen met problemen? Wil je het verschil maken voor mensen die minder kunnen door een achterstand, een lichamelijke- of verstandelijke beperking, ziekte of problemen? 

Weet je van aanpakken en ben je flexibel? Met de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg maak je er je beroep van.

» Meer info en aanmelden 


 

Trots op studenten die nu stage lopen

Renate JoustraOok tijdens de coronacrises lopen studenten stage in de zorg. ‘We hebben nu zo’n 30 studenten die nog in het ziekenhuis werken’, vertelt Renate Joustra, manager Zorgopleidingen. ‘Ze verplegen complexe zorgvragers en dat vraagt veel kennis en vaardigheden van studenten. Ze worden overal bij betrokken en goed begeleid. Daarnaast is het ook heel intens natuurlijk. Eén van onze vierdejaars zei dat je als verpleegkundige leert om tot het uiterste te gaan om iemand beter te maken. Ze is 18 jaar; daar heb ik dan wel heel veel bewondering voor.’

» Lees het hele interview met Renate Joustra
Mbo-Verpleegkundige

Mbo-Verpleegkundige

Verzorgende IG

Verzorgende IG

Daarom een zorgopleiding bij MBO College Almere:

  • Je krijgt les van deskundige docenten die uit de praktijk komen.
  • In onze moderne Skillslabs doe je professionele praktijksimulaties.
  • We werken nauw samen met het Flevo Ziekenhuis en zorginstellingen in Flevoland.
  • Je kunt voor versnelde opleidingsroutes kiezen (Flex-opleidingen).
  • Onze samenwerking met Windesheim in Almere zorgt ervoor dat je makkelijker kunt verder studeren aan het hbo.


Stel je vraag

Wil je meer weten over een zorgopleiding? Stuur een e-mail met je vraag over de opleiding en telefoonnummer naar commalmere@rocvf.nl. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Of app/bel met ons Informatiecentrum

» Bekijk alle zorgopleidingen bij MBO College Almere