Robin, Solange en Elodie vertellen

Robin, Solange en Elodie vertellen over hun opleiding Manager / Ondernemer Horeca.


Solange (16), Robin (22) en Elodie (16) vertellen over hun opleiding Manager / Ondernemer Horeca bij MBO College Poort 

Waarom hebben jullie voor deze opleiding gekozen?

Solange: “De opleiding Manager / Ondernemer Horeca is een goede opstap om door te stromen naar een hbo-opleiding of de Hoge Hotelschool. Ik heb ook bij andere colleges gekeken, maar bij MBO College Poort sprak het nieuwe gebouw mij aan. De klassen zijn niet zo groot, waardoor er veel aandacht is voor de student. 
Elodie: “Op de middelbare school ben ik met mijn klas naar Meet The Student gegaan. Hier gingen wij in gesprek met studenten van de opleiding. Ik wil graag naar de Hoge Hotelschool en ben daarom bij deze  opleiding gaan kijken bij MBO College Poort.”
Robin: “Ik ben twee keer begonnen met een hbo-opleiding, maar zat daar niet op mijn plek. Ik wil heel graag in de horeca werken en dat lukt ook met een mbo-opleiding.”

Wat vonden jullie van de eerste schoolweek? 

Solange: “Elodie en ik kenden elkaar al, dus dat was heel fijn. Ik vond het evengoed heel spannend, maar we deden tijdens de introductie veel leuke dingen.”
Robin: “We hadden een hele leuke introductie op het strand. We gingen zwemmen en moesten  verschillende survival-opdrachten doen. Na deze week ken je al een hoop studenten!” 

Wat vinden jullie van de opleiding? 

Elodie: “Ik vind het een hele leuke opleiding. Bij sommige vakken zitten we ook met de tweedejaars in de klas. Eerst moest ik hier een beetje aan wennen, maar nu hebben we elkaar wel echt leren kennen. We kunnen ook veel van de tweedejaars leren, omdat zij al meer ervaring hebben.”
Solange: “Het is een hele brede opleiding. Je leert alles over het werken in de horeca, de front office en human resources. Ik weet zelf niet zo goed wat ik wil worden, maar kan met deze opleiding wel alle kanten op.” 
Robin: “Tijdens de opleiding leer je veel in de praktijk en heb je veel contact met de docenten. Ik was een poosje geleden ziek en kreeg toen gelijk een mailtje van een ongeruste docent.”

Wat vinden jullie het leukst aan de opleiding?

Solange: “Tijdens de opleiding worden verschillende bedrijfsbezoeken en uitjes georganiseerd. We hebben verschillende hotels en restaurants bezocht om te kijken hoe ze daar te werk gaan en de mogelijkheid om stage lopen te bespreken.”
Elodie: “Als er op school een diner of evenement wordt georganiseerd, helpen we met de opleiding vaak met het verzorgen van de horeca. Dit vind ik heel leuk om te doen, net als het helpen met open dagen. Ik vind het ook heel leuk om met mensen om te gaan en te leren hoe je dat op een nette, maar fijne manier kan doen. We leren dit in de praktijk, maar ook door rollenspellen te doen.” 
Robin: “Ik heb vorig jaar stage gelopen in Antwerpen bij het Hilton Hotel. Een internationale stage is superleerzaam en je wordt er heel zelfstandig van. Als ik door zou stromen naar het hbo, zou ik dit door deze stage ook versneld mogen doen.”

Wat willen jullie worden, wat zijn jullie toekomstdromen?

Elodie: “Ik weet niet zo goed wat ik wil worden. Ik ben nog zo jong en vind zo veel dingen leuk. Deze opleiding is heel breed, dus ik kan er heel veel kanten mee op. Ik wil hierna nog heel graag een hbo-opleiding volgen. Horeca staat heel goed op je cv, dus ook als je er niet mee door wil gaan, heb je er altijd wat aan.” 
Solange: "Mij lijkt het wel leuk om operative manager te zijn en in een hotel en bij verschillende afdelingen betrokken te zijn. De keuken spreekt mij het minste aan."
Robin: “Ik zou graag in een restaurant willen werken.”

Hebben jullie nog tips voor toekomstige studenten?

Solange: “Het is geen opleiding die je zomaar kiest. Je moet echt hard willen werken en goede cijfers halen.” 
Elodie: “Zolang je gemotiveerd blijft, is het goed te doen.”