Bilal in the picture

Bilal vertelt over zijn opleiding binnen de sector Sport.
Welke opleiding volg je?

"Ik doe de opleiding Sport & Recreatie. Dit is een niveau 2 opleiding."
 

Waarom heb je voor deze sector gekozen? 

"Ik heb de sector Sport gekozen, omdat ik erg sportief ben. Van jongs af aan doe ik al aan sport en het leek me leuk om hier meer over te leren."


Mooie herinneringen tijdens je opleiding? 

"Wij, als klas, maken veel mee tijdens de lessen en lachen vaak met de docenten. Ik heb vooral een goede band met mijn mentor. Hij helpt ons goed en zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf haalt."


Wat vind je het leukst aan je opleiding?

"Ik vind de buitenactiviteiten het leukste om te doen. Zoals bootcamp, hardlopen, voetballen of toernooitjes tegen andere klassen. Er heerst dan altijd een goede sfeer en we lachen veel. Het brengt de groep meer bij elkaar."
 

Waar heb je het meest van geleerd? 

"Ik heb veel geleerd tijdens de gymlessen, omdat wij dan veel verschillende sporten behandelen. Er waren best wel wat sporten waar ik niet veel vanaf wist. Naast kennis over sporten leer je ook kinderspelletjes. Zo kan ik na mijn opleiding gymles aan kinderen geven. De sporten volleyballen, hockeyen en handbal waren nieuw voor mij. In het begin snapte ik helemaal niets van handbal, maar toen ik het eenmaal door had vond ik het best leuk om te doen."

Wat is je toekomstdroom?

"Ik wil graag personal trainer worden. Het is iets wat ik al wil sinds ik heel klein ben. Ik vind sport heel leuk en je kan als personal trainer mensen echt helpen. Ik loop stage bij sportschool Fit For Free in Alkmaar. Mijn stage vind het echt heel leuk, omdat ik constant bezig ben met mensen en sport."


Benieuwd naar de opleidingen binnen de sector Sport? Vraag gratis de brochure aan! Brochure aanvragen.